Rosa (Floribunda Grp)

Rosa (Floribunda Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Floribunda groep is een prachtige rozensoort met grote bloemtrossen die uit veel bloemen bestaan. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei en kleurrijke bloemen die vaak geuren. De Rosa Floribunda groep is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon en in goed doorlatende grond. Deze plant wordt vaak gebruikt in tuinen, parken en bloemperken vanwege zijn sierlijke uitstraling. De Rosa Floribunda groep is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en variëteiten, waardoor er voor elke tuin wel een geschikte soort te vinden is.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Floribunda Grp) is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt in het voorjaar weer nieuw blad. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het beste is om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  De Rosa (Floribunda Grp) heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig en is een sterke tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de rozen te voorzien van voldoende water en voeding. Met de juiste verzorging kan de plant lang en gezond blijven bloeien.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een ruime plantafstand en voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Houd rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Rosa (Floribunda Grp) groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Rosa (Floribunda Grp) heeft gemiddeld 2-3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In drogere periodes kan vaker water nodig zijn.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de vele bloemen die het produceert. Het is een ideale keuze voor tuiniers die graag meer biodiversiteit in hun tuin willen aantrekken.

  Rosa (Floribunda Grp) is een plant die bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem en draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor verschillende soorten dieren. Het is dus zeker goed voor biodiversiteit.

  De plant bloeit meestal van juni tot en met oktober en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme temperaturen. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de Rosa (Floribunda Grp) is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen. Het consumeren van de bloem of het blad kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, bepaalde planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stelen. Dit geldt ook voor de Rosa (Floribunda Grp).

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode en zieke takken en knip de takken terug tot op ongeveer 5-10 cm boven de grond. Verwijder ook oude bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  De Rosa plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Rosa (Floribunda Grp) is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond met voldoende voedingsstoffen en zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om te groeien. Gebruik eventueel een speciale rozenpotgrond voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware kleigrond en plaats de plant op een zonnige locatie voor optimale groei en bloei.

  De Rosa (Floribunda Grp) groeit het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door het aanbrengen van een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant. Daarnaast kan een beschermende jutezak of noppenfolie worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind. Het is ook aan te raden om de plant in een beschutte plek te plaatsen als dit mogelijk is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Rosa hebben behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen met organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors helpt de bodem vochtig te houden en onderdrukt onkruid. Het is belangrijk om de mulchlaag elk jaar te vernieuwen om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te kalkrijke grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren en stelen te controleren op insecten zoals luizen of spint. Wekelijks besproeien met een milde zeepoplossing kan helpen om ongedierte weg te houden. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Rosa Floribunda groep is een prachtige rozensoort met grote bloemtrossen die uit veel bloemen bestaan. De plant staat bekend om zijn langdurige bloei en kleurrijke bloemen die vaak geuren. De Rosa Floribunda groep is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon en in goed doorlatende grond. Deze plant wordt vaak gebruikt in tuinen, parken en bloemperken vanwege zijn sierlijke uitstraling. De Rosa Floribunda groep is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en variëteiten, waardoor er voor elke tuin wel een geschikte soort te vinden is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.