Rosa (Hybrid Tea Grp)

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) is een soort rozenplant met grote, enkele bloemen op lange stelen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze met donkergroen blad en stekelige takken. De bloemen hebben vaak een sterke geur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, roze, wit en geel. Hybrid Tea rozen worden vaak gebruikt als snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid en elegante uitstraling. Deze planten hebben regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven en goed te bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van de plant zal in de wintermaanden meestal afvallen. Het is een bladverliezende plant.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in gematigde klimaten waar de temperaturen niet te ver onder het vriespunt dalen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en te verzorgen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voeden met speciale rozenmest.

  De plant heeft ongeveer een ruimte van 60-90 cm nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende luchtcirculatie te krijgen. Plant de roos op een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloeien en minder gezond worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift aan indien nodig.

  Ja, Rosa (Hybrid Tea Grp) is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede plant om deze insecten naar de tuin te lokken.

  Rosa (Hybrid Tea Grp) draagt niet bij aan biodiversiteit omdat het een gecultiveerde tuinplant is met een beperkte ecologische waarde voor lokale dieren en insecten. Voor een grotere biodiversiteit in de tuin zijn inheemse planten en bloemen die voedsel en schuilplaatsen bieden aan verschillende soorten het meest geschikt. Het is belangrijk om een gevarieerde en natuurlijke tuin aan te leggen voor een gezonde en diverse omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en verzorging.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Deze plant produceert rozen die niet eetbaar zijn en niet geschikt zijn voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant in te nemen, aangezien het niet veilig is voor consumptie. Het is het beste om de plant alleen te bewonderen in de tuin.

  Ja, deze plant heeft bladeren en takken die geluidsgolven kunnen opvangen en absorberen waardoor het geluid enigszins gedempt kan worden in de directe omgeving. Echter, het effect is beperkt en het zal geen volledige geluidsdemping bieden. Andere geluidsdempende maatregelen kunnen effectiever zijn.

 • Snoei de plant in het voorjaar direct na de vorstperiode. Verwijder dode, zieke en overbodige takken en knip de overgebleven takken terug tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Snoei ook uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant en niet op de bladeren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het ideaal om gebruik te maken van potgrond met een goede luchtige structuur en voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vocht goed vasthoudt maar ook voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen of bij te vullen met nieuwe potgrond voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig met organische meststoffen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme perioden.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou en vorst door bijvoorbeeld mulch of afdekmateriaal te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd is tegen harde wind en vocht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en eventuele beschadigingen direct te repareren.

  De Tuinplanten moeten regelmatig worden bemest en bewaterd. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei in het voorjaar en na de bloei voor een mooie vorm en bloei.

  Voor de bemesting van deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen, zoals compost of verrijkte potgrond, te gebruiken. Daarnaast kan in de zomermaanden een speciale bloeimeststof worden toegepast om de bloeiperiode te stimuleren. Overbemesting moet echter worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei rondom de plant. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemkwaliteit. Mulch kan bestaan uit materiaal zoals boomschors, compost of stro.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en rozenkevers. Een natuurlijke bestrijdingsmethode is het gebruik van lieveheersbeestjes of lavendelolie. Daarnaast kan ook een oplossing van water en zeep helpen bij het bestrijden van bepaalde plagen.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) is een soort rozenplant met grote, enkele bloemen op lange stelen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze met donkergroen blad en stekelige takken. De bloemen hebben vaak een sterke geur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, roze, wit en geel. Hybrid Tea rozen worden vaak gebruikt als snijbloemen vanwege hun lange houdbaarheid en elegante uitstraling. Deze planten hebben regelmatig water en voeding nodig om gezond te blijven en goed te bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.