Dianthus 'Sunflor Fatima'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Fatima' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met dubbele bloemen in een prachtige roze kleur. De bloemen hebben een zeer aantrekkelijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of potten op het terras. 'Sunflor Fatima' trekt ook vlinders en bijen aan in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Dianthus 'Sunflor Fatima' is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die zowel in de zomer als winter zijn groene bladeren behoudt.

  De plant Dianthus 'Sunflor Fatima' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen tegen extreme kou. In de winterperiode is het belangrijk om de plant goed te verzorgen en te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en af en toe bemesten. Verder heeft het plant weinig zorg nodig om goed te gedijen.

  De Dianthus heeft een ruimte van ongeveer 30 cm in de breedte en 20 cm in de hoogte nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor een optimale groei.

  Nee, Dianthus 'Sunflor Fatima' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  Dianthus 'Sunflor Fatima' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Gemiddeld wordt aangeraden om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en bloemen die de insecten aantrekken. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivers.

  Ja, Dianthus planten staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen de bloemen ook nuttig zijn voor andere insecten. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  "Dianthus 'Sunflor Fatima'" bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 12 weken.

  Ja, 'Dianthus 'Sunflor Fatima' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de plant Dianthus 'Sunflor Fatima' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn bloemen en geur. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagirritatie of vergiftiging.

  De plant Dianthus 'Sunflor Fatima' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet bekend om hun geluidsdempende kwaliteiten. Het is dus niet waarschijnlijk dat deze plant geluid zal dempen.

 • De Dianthus 'Sunflor Fatima' kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en licht beschadigde bladeren regelmatig voor een gezonde groei. Snoei in het voorjaar eventueel ook dode takken weg om de plant in vorm te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten Dianthus 'Sunflor Fatima' groeien het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Een mengsel van potgrond en extra perliet kan helpen bij de beluchting van de wortels.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, dit kan leiden tot wortelrot. Voeg indien nodig compost of organische mest toe voor een optimale groei en bloei.

  De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats, waar deze veel zonlicht ontvangt. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is, om wateroverlast te voorkomen. De plant kan goed groeien in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Het is aan te raden om deze plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een winterhoes. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om de groei te bevorderen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten of speciale meststoffen voor vaste planten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Het is gunstig om de bodem rondom deze plant te mulchen. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen, helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Met mulch blijft de grond gezonder en de plant goed gedijen in de tuin.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en een slechte groei van de planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op eventuele insecten. Besproei de plant met een milieuvriendelijke insecticide als er sprake is van een plaag. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook ingezet worden voor ongediertebestrijding.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Fatima' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met dubbele bloemen in een prachtige roze kleur. De bloemen hebben een zeer aantrekkelijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Ideaal voor in borders, rotstuinen of potten op het terras. 'Sunflor Fatima' trekt ook vlinders en bijen aan in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.