Dianthus 'Sunflor Triton'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Sunflor Triton' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met mooie, roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende donkere tekening in het midden en een aangename zoete geur. De plant bloeit van het voorjaar tot het najaar en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Dianthus 'Sunflor Triton' is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus 'Sunflor Triton' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een bloeiende plant die van zonlicht houdt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin worden geplant.

  Ja, deze plant is redelijk makkelijk in onderhoud en vereist slechts regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Het is een sterke en langbloeiende tuinplant die weinig speciale zorg nodig heeft. Zorg voor goed doorlatende grond en geniet van de prachtige bloemen die de plant produceert.

  Deze tuinplant heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten. Houd bij het planten rekening met de volwassen grootte en spreidingsgewoonte van de plant. Zorg voor een luchtige en goed doorlatende bodem voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals Dianthus 'Sunflor Triton' groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen hun groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige omgeving te planten voor optimale groei en bloei.

  Dianthus 'Sunflor Triton' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Houd rekening met regenval bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die biodiversiteit ondersteunt. Het is aan te raden om deze plant in de tuin te zetten om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, Dianthus-soorten staan ​​bekend om hun aantrekkingskracht op bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een kleurrijke toevoeging die diversiteit en leven kan brengen in de buitenruimte. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde en gevarieerde omgeving voor alle planten en dieren.

  'Dianthus 'Sunflor Triton' bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode van deze plant kan tot wel vier maanden duren. Planten in bloei geeft kleur aan de tuin gedurende de zomermaanden.'

  Ja, Dianthus 'Sunflor Triton' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen zal de plant goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftigheid en verlies van sierwaarde. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek als eetbaar worden beschouwd.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempende werking doordat ze geluidsgolven kunnen absorberen. Dit zorgt voor een vermindering van omgevingsgeluid in de directe omgeving van de plant. Echter, de mate van geluidsdemping verschilt per plantensoort.

 • Dianthus 'Sunflor Triton' kan het beste na de bloei licht worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, omdat dit de bloeiperiode kan verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Dianthus 'Sunflor Triton' groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig wat extra compost toe om de grond vruchtbaar te houden.

  Goede drainage en vruchtbare grond zijn belangrijk voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling. Pas op voor te zure of te compacte bodems, deze kunnen de groei van de plant belemmeren.

  De Dianthus 'Sunflor Triton' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond op een beschutte plek in de tuin. Deze tuinplant kan goed geplant worden in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door een mulchlaag aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door een afscherming te plaatsen. In milde winters is extra bescherming meestal niet nodig.

  Dianthus 'Sunflor Triton' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant eens in de zoveel tijd voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een universele meststof. Ook kun je organische meststoffen gebruiken voor een langdurige voeding. Let op dat je niet te veel bemest, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het reguleren van de bodemtemperatuur. Door een laag mulch rondom de plant aan te brengen, kan de plant gezond groeien en bloeien. Kies voor organische mulch zoals stro, houtsnippers of compost voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten gedijen het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een zuurgraad tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en bloei van deze planten. Zorg dus voor een goed uitgebalanceerde bodem voor een gezonde ontwikkeling.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Dianthus Sunflor Triton is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op aanwezigheid van luizen, bladluizen en spint. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of ladybugs worden gebruikt om het ongedierte te verwijderen. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht en lucht circulatie.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Sunflor Triton' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met mooie, roze bloemen. De bloemen hebben een opvallende donkere tekening in het midden en een aangename zoete geur. De plant bloeit van het voorjaar tot het najaar en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De Dianthus 'Sunflor Triton' is perfect voor borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.