Dianthus 'Sunflor Casio'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Casio' is een prachtige en compacte tuinanjer met rijke bloei. De bloemen hebben een zachtroze kleur en zijn gevuld met dunne bloemblaadjes. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Sunflor Casio' gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor borders, rotstuinen en plantenbakken. Verzorging bestaat uit regelmatig water geven en bemesten voor een langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus 'Sunflor Casio' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter bovengronds afsterft. Het is raadzaam om de dode delen in het voorjaar te verwijderen.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek in de winter.

  Dianthus 'Sunflor Casio' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  "Dianthus 'Sunflor Casio' heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt en niet overvol raakt in de tuin."

  Dianthus 'Sunflor Casio' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze om een bijvriendelijke tuin te creëren en om biodiversiteit te bevorderen. Het kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het de biodiversiteit kan bevorderen in de tuin. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten, wat de diversiteit aan fauna kan vergroten. Het regelmatig bloeien van de plant kan zorgen voor een constante bron van voedsel voor bestuivers.

  De plant bloeit van mei tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en is bestand tegen warme en zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Houd de grond vochtig, maar niet te nat.

  Nee, de Dianthus 'Sunflor Casio' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden beschouwd.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Casio' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels. Knip de plant tot ongeveer tien centimeter boven de grond af voor een compactere groei in het volgende seizoen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd het besproeien van de bladeren om ziektes te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Dianthus 'Sunflor Casio' is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond van goede kwaliteit. Deze potgrond dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het helpt de plant om gezond te blijven en goed te groeien.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en het liefst neutraal tot licht alkalisch. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de grond voor een goede groei en bloei. Vermijd natte en zware grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  De 'Dianthus 'Sunflor Casio' houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag ontvangt.

  Het is aan te raden om Dianthus 'Sunflor Casio' in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermende doek aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig de plant op eventuele schade door vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het najaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en vermijd overbemesting om schade te voorkomen. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Het gebruik van mulch rondom tuinplanten kan helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Goede mulchmaterialen omvatten compost, bladeren, houtsnippers en stro. Het is belangrijk om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen en deze regelmatig bij te vullen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor een tuinplant is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Een zure bodem kan worden aangepast met kalk om de pH te verhogen, terwijl een basische bodem kan worden verzacht met behulp van organische materialen zoals compost. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te testen voordat je gaat planten om de beste groeiomstandigheden te creëren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Dianthus 'Sunflor Casio' kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het regelmatig inspecteren van de planten op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen van insecten. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet om de populatie van schadelijke insecten onder controle te houden. Het gebruik van milieuvriendelijke insecticiden kan ook een effectieve manier zijn om ongedierte te bestrijden zonder de planten te beschadigen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Casio' is een prachtige en compacte tuinanjer met rijke bloei. De bloemen hebben een zachtroze kleur en zijn gevuld met dunne bloemblaadjes. Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Sunflor Casio' gedijt goed in de volle zon en is ideaal voor borders, rotstuinen en plantenbakken. Verzorging bestaat uit regelmatig water geven en bemesten voor een langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.