Dianthus 'Sunflor Surprise'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Surprise' is een compacte en rijkbloeiende soort anjer die bekend staat om zijn felle en aantrekkelijke bloemen. Deze plant heeft een opvallende mix van kleuren, variërend van roze tot paars en wit. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Dianthus 'Sunflor Surprise' bloeit van de lente tot de herfst en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooi groen accent in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Deze eigenschap maakt de plant een goede keuze voor het creëren van structuur en kleur in de tuin.

  "Dianthus 'Sunflor Surprise'" is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  "Dianthus 'Sunflor Surprise' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt voor een optimale ontwikkeling. Het is raadzaam om de plant regelmatig te snoeien om de groei te stimuleren."

  Nee, Dianthus 'Sunflor Surprise' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het zal niet goed groeien in de schaduw.

  Dianthus 'Sunflor Surprise' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen of te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Dianthus planten zijn vaak vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de kleurrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor een tuin die wilde dieren zoals vlinders en bijen aantrekt. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te planten om deze dieren aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen bij het bevorderen van het ecosysteem en het ondersteunen van bestuivers. Het is een waardevolle aanvulling op een biodiverse tuin.

  De Dianthus 'Sunflor Surprise' bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 2 tot 3 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Dianthus 'Sunflor Surprise' heeft een beperkte geluidsdempende werking dankzij de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, de impact hiervan op geluidsoverlast zal minimaal zijn. Over het algemeen zijn struiken en bomen effectiever in het verminderen van geluid.

 • Dianthus 'Sunflor Surprise' moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lange, slungelige stelen terug om de plant compact te houden en een goede vorm te behouden. Snoei in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een rijkere bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water aan de basis om schimmelvorming te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond om ervoor te zorgen dat de wortels van deze tuinplant goed kunnen ademen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Een lichtzure potgrond is ideaal voor de groei en bloei van deze plant.

  Dianthus 'Sunflor Surprise' heeft een goed doorlatende bodem nodig met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7. Verbeter de bodem met compost voor optimale groei en bloei.

  De beste standplaats voor deze plant is in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen of potten.

  Tijdens de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst, vocht en harde wind. Bedek de plant met een laagje mulch of bladeren en zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bij extreme vorst is het aan te raden om de plant tijdelijk binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld een doek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Snoei regelmatig uitgebloeide bloemen en verwijder dode bladeren om de plant gezond te houden. Voeg in het voorjaar een beetje meststof toe voor een optimale groei en bloei.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het raadzaam om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een goede groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoger gehalte aan fosfor en kalium voor een rijkere bloei. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

  Het is aan te raden om regelmatig mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost voor een goede voedingsbron voor de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant aan ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur (pH 6.5 tot 7.5). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen door de plantenwortels.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Dianthus 'Sunflor Surprise', kunt u gebruik maken van natuurlijke opties zoals het planten van afweerplanten, het weghalen van aangetaste bladeren en het regelmatig controleren van de plant op insecten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofinsecten om het ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om regelmatig en preventief actie te ondernemen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Surprise' is een compacte en rijkbloeiende soort anjer die bekend staat om zijn felle en aantrekkelijke bloemen. Deze plant heeft een opvallende mix van kleuren, variërend van roze tot paars en wit. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Dianthus 'Sunflor Surprise' bloeit van de lente tot de herfst en gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.