Dianthus 'Sunflor Tinto'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Tinto' is een prachtige tuinanjelier met dieprode bloemen en een heerlijke geur. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan het najaar. Het blad is smal en grijs-groen van kleur, wat mooi contrasteert met de felrode bloemen. Deze tuinplant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Dianthus 'Sunflor Tinto' trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus 'Sunflor Tinto' is niet groenblijvend. Het is een kruidachtige plant die in de winter zijn blad verliest. Het wordt daarom aanbevolen om hem regelmatig te snoeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Geschikt voor in de tuin als tuinplant.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Tinto' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om overmatige groei te voorkomen.

  Nee, Dianthus 'Sunflor Tinto' groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het beste is dus om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Dianthus 'Sunflor Tinto' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze als je vlinders en bijen naar je tuin wilt lokken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Ook kan de plant bijdragen aan de diversiteit in de tuin en de ecosystemen in stand houden. Planten zijn belangrijk voor het behoud van biodiversiteit en kunnen helpen bij het aantrekken van verschillende soorten dieren en insecten.

  De Dianthus 'Sunflor Tinto' bloeit gewoonlijk van mei tot en met juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De Dianthus 'Sunflor Tinto' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties en goed bestand is tegen warmte en fel licht. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Nee, de Dianthus 'Sunflor Tinto' plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan giftig zijn bij inname.

  Nee, de plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloemen produceert. Het zorgt niet voor demping van geluid in de omgeving.

 • Het is aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei na de bloei de plant tot vlak boven de grond om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder tevens dode of beschadigde takken om de plant vitaal te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef water aan de wortelzone en vermijd bladnatheid om schimmelziekten te voorkomen.

  De Tuinplanten 'Sunflor Tinto' heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond geen overtollig water vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrondmix die geschikt is voor bloeiende planten en zet de plant op een zonnige plek in de tuin.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en van goede kwaliteit, met voldoende voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Voeg eventueel organische compost toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  Dianthus 'Sunflor Tinto' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschutting krijgt tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Dianthus 'Sunflor Tinto' heeft winterbescherming nodig in de vorm van een dikke laag mulch rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met een stuk tuinvlies of een speciale plantenhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en in de volle zon.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben baat bij een regelmatige bemesting in het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en dat deze niet tegen de stammen van de planten wordt opgehoopt.

  De Dianthus 'Sunflor Tinto' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, trips en andere kleine insecten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen helpen bij het bestrijden van deze plagen. Insecticiden kunnen indien nodig worden toegepast, maar wees hier voorzichtig mee om geen schade aan de planten te veroorzaken.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Tinto' is een prachtige tuinanjelier met dieprode bloemen en een heerlijke geur. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk van het voorjaar tot aan het najaar. Het blad is smal en grijs-groen van kleur, wat mooi contrasteert met de felrode bloemen. Deze tuinplant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Dianthus 'Sunflor Tinto' trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.