Dianthus 'Sunflor Speedy'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Sunflor Speedy' is een compacte en bloeiende plant met mooie en felgekleurde bloemen. Het heeft een lange bloeiperiode en produceert talrijke bloemen op stevige stelen. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant doet het goed in de zon en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een perfecte aanvulling voor borders, rotstuinen of als potplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Dianthus 'Sunflor Speedy' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die meestal bloeit in de lente en zomer, waarna de bloemen verwelken en de plant teruggaat naar zijn rustfase. Het is aan te raden om regelmatig dood hout en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen tegen de kou. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven, maar verder heeft het weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Dianthus 'Sunflor Speedy' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed in borders of potten geplant worden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. In te veel schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd.

  Dianthus 'Sunflor Speedy' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is dus een goede keuze voor een tuin die deze insecten aan wil trekken.

  Ja, tuinplanten zoals Dianthus kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de biodiversiteit in tuinen. Ze kunnen bijen en vlinders aantrekken en helpen zo de populaties van bestuivers in stand te houden. Daarnaast kunnen ze dienen als voedselbron voor verschillende insectensoorten.

  'Dianthus 'Sunflor Speedy' bloeit van mei tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten.

  Dianthus 'Sunflor Speedy' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Eet geen delen van deze plant, aangezien deze giftig kan zijn voor mens en dier. Het wordt aangeraden om enkel eetbare planten te consumeren.

  De plant Dianthus 'Sunflor Speedy' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Planten in het algemeen hebben een beperkt effect op het dempen van geluid. Het plaatsen van extra geluidsisolatie is effectiever voor geluidsdemping.

 • Je kunt Dianthus 'Sunflor Speedy' na de bloei licht terugsnoeien om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar de plant tot net boven de grond om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  "Dianthus 'Sunflor Speedy' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe meststoffen toe om de plant gezond te houden."

  De bodemkwaliteit is belangrijk voor Tuinplanten zoals de "Dianthus 'Sunflor Speedy'". Deze planten gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem voldoende vochtig is.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle middagzon. De plant kan goed geplant worden in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst, dus het is aan te raden om de plant met een laag mulch of bladeren te bedekken. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Als de plant in een pot staat, kan deze het beste naar een beschutte plek worden verplaatst.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Dianthus familie heeft behoefte aan een lichte bemesting in het voorjaar. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot een zwakke groei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om de grond rondom de plant te bedekken met mulch, zoals compost of boomschors. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voorzien van voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is en niet direct tegen de stengels van de plant ligt.

  De Dianthus 'Sunflor Speedy' heeft een voorkeur voor neutrale tot licht alkalische bodems met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of speciale bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het raadzaam om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op insecten. Indien er sprake is van ongedierte, kan dit handmatig worden verwijderd of kan er gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste groeiomstandigheden te bieden.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Sunflor Speedy' is een compacte en bloeiende plant met mooie en felgekleurde bloemen. Het heeft een lange bloeiperiode en produceert talrijke bloemen op stevige stelen. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant doet het goed in de zon en is gemakkelijk te onderhouden. Het is een perfecte aanvulling voor borders, rotstuinen of als potplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.