Dianthus 'Purple Stone'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Purple Stone' is een mooie vaste plant met paarse bloemen en grijs-groen blad. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in de zomer. Deze plant wordt ongeveer 30 cm hoog en is perfect voor in borders of rotstuinen. 'Purple Stone' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die vlinders en bijen aantrekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Dianthus 'Purple Stone' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer nieuwe bladeren.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Deze tuinplant kan overleven in Nederlandse winters.

  Ja, de Dianthus 'Purple Stone' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft slechts af en toe water nodig en doet het goed in de zon of halfschaduw. Regelmatig doodkoppen bevordert de bloei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt om goed te gedijen.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In te veel schaduw kan de bloei verminderen en de plant zwakker worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  De Dianthus 'Purple Stone' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift hierop aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een aantrekkelijke optie voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook kleine dieren aantrekken die zich voeden met de zaden of bladeren, waardoor het een positieve invloed kan hebben op de lokale biodiversiteit.

  "Dianthus 'Purple Stone' bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden."

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en zonnige periodes. Zorg ook voor een goede afwatering in de grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in de tuin. Eetbare planten hebben vaak specifieke kenmerken en kunnen beter herkend worden. Het is daarom belangrijk om alleen planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Ja, deze plant heeft de capaciteit om geluiden te dempen vanwege de dichte begroeiing en de structuur van de bladeren. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen tot aan het blad weg om de plant te stimuleren opnieuw te bloeien. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Doe dit met een scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Dianthus 'Purple Stone' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat er water op de bladeren blijft staan om schimmel te voorkomen.

  "Dianthus 'Purple Stone'" groeit het beste in goed doorlatende potgrond die lichtvochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te houden. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de beste groeiresultaten te behalen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd te zware of te zure grond. Het toevoegen van compost of organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet teveel in de schaduw staat. Vermijd plekken met veel vocht, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Dit zal helpen om de wortels te isoleren en te beschermen tegen koude temperaturen. Daarnaast kunt u overwegen om de plant af te dekken met een luchtige doek of tuinvlies als de temperaturen extreem laag zijn.

  Dit type plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg af en toe wat meststof toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren voor een gezonde groei van de plant. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulchlaag rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant Dianthus 'Purple Stone' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan zorgen voor slechte groei en bloei. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig kalk toe te voegen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Dianthus 'Purple Stone' kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het besproeien met een oplossing van water en milde zeep effectief zijn. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren of planten helpen bij het voorkomen van plagen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar met voorzichtigheid om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Purple Stone' is een mooie vaste plant met paarse bloemen en grijs-groen blad. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien in de zomer. Deze plant wordt ongeveer 30 cm hoog en is perfect voor in borders of rotstuinen. 'Purple Stone' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die vlinders en bijen aantrekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.