Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan is een prachtige plant met mooie gele bloemen. Deze chrysant heeft een opvallende tan kleurig hartje in het midden van de bloem. De plant heeft een compacte en bossige groeiwijze en kan tot een meter hoog worden. Het is een populaire keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. De Chrysanthemum Yellow Tan bloeit in de herfst en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan is makkelijk in onderhoud. Het heeft veel zonlicht nodig en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan resulteren in een minder gezonde en minder bloeiende plant.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingscondities. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, zonder dat de wortels in het water staan. Houd de grond goed in de gaten en pas het water geven aan indien nodig.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en heeft liever een plekje met indirect licht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek in huis staat.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De plant heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant houdt van een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurwisselingen om de gezondheid te behouden. Planten uit de Indicum groep staan graag op een plek met een gematigde temperatuur.

 • Knip de uitgebloeide bloemen en gele bladeren regelmatig weg om de plant gezond te houden. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken door ze tot vlak boven de grond af te knippen. Voor een compacte vorm kan de plant ook licht worden teruggesnoeid.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant pas water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen om de gezondheid van de plant te behouden. Houd de potgrond vochtig, maar voorkom dat de wortels te nat komen te staan.

  Deze plant heeft een goed doorlatende en vruchtbare bodem nodig. Zorg voor een lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei. Verpot jaarlijks om de bodemkwaliteit te behouden.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig plantenvoeding tijdens de bloeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig verwijderen door met een zachte borstel over de bladeren te gaan of door deze af te nemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat je regelmatig stof verwijdert, zodat de plant vrij kan ademen en gezond blijft. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze schade kunnen veroorzaken aan de plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor voldoende zonlicht. Het vermijden van direct zonlicht kan bladverbranding voorkomen.

  De temperatuur voor kamerplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan moet gemiddeld tussen de 18-24°C liggen. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurveranderingen. Een constante temperatuur helpt de plant te gedijen.

  De luchtvochtigheid die deze plant prefereert ligt tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de winter wanneer de lucht droger kan zijn door verwarming. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Deze planten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem goed in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Zure grond kan worden behandeld met kalk om de pH-waarde te verhogen.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, meestal van de lente tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten en volg de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yellow Tan is een prachtige plant met mooie gele bloemen. Deze chrysant heeft een opvallende tan kleurig hartje in het midden van de bloem. De plant heeft een compacte en bossige groeiwijze en kan tot een meter hoog worden. Het is een populaire keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. De Chrysanthemum Yellow Tan bloeit in de herfst en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.