Argyranthemum frutescens

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Argyranthemum frutescens, ook wel bekend als Margriet, is een prachtige groenblijvende struik met heldergroen blad en mooie, witte bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Argyranthemum frutescens gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden. De Argyranthemum frutescens is een bloeiende plant die in de lente en zomer prachtige bloemen produceert. Tijdens de winterperiode kan de plant wel vorstgevoelig zijn.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, met regelmatig water en zonlicht zal de plant goed gedijen.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zowel zonlicht als halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Argyranthemum frutescens heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden en groeien. Het is aan te raden om de plant op een afstand van ongeveer 30-40 cm van andere planten te planten, zodat hij genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, en houd rekening met eventuele groei van de plant in de toekomst.

  De Argyranthemum frutescens groeit het best in de volle zon of in lichte schaduw. Het heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig maar niet doorweekt te houden. Controleer altijd eerst of de grond al vochtig genoeg is voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren en de heldere kleuren die ze aantrekkelijk maken voor bestuivers. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om vlinders en bijen aan te trekken.

  Argyranthemum frutescens trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van de tuin. De plant is ook aantrekkelijk voor nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van bloemen en planten in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september. De bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige plekken. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en hoort niet thuis in de keuken. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, over het algemeen hebben tuinplanten een geluidsdempende werking. Planten absorberen geluidsgolven waardoor het omgevingsgeluid verminderd kan worden. Dit geldt ook voor de Argyranthemum frutescens.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en een compacte vorm te behouden.

  De Argyranthemum frutescens heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg er wel voor dat de plant voldoende tijd heeft om tussen de gietbeurten uit te drogen.

  Deze plant prefereert goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige locatie, waar de grond goed gedraineerd is. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Plaats de plant in een bloempot of tuinbed met vruchtbare grond.

  Je kunt de plant het beste beschermen tegen strenge vorst door hem te bedekken met een dikke laag mulch of stro. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerde grond heeft en vermijd overmatig water geven in de winter. Haal eventuele dode of beschadigde plantdelen weg in het voorjaar.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Gebruik regelmatig plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig een algemene meststof te geven. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg altijd de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Het gebruik van mulch kan de groei van onkruid onderdrukken en de bodem vruchtbaarder maken. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede pH-waarde stimuleert de groei en gezondheid van de plant.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte zoals bladluizen en witte vlieg van tuinplanten te bestrijden, waaronder het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, het besproeien met een mengsel van water en zeep, en het afknippen en weggooien van aangetaste delen van de plant. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte en snel in te grijpen om verdere schade te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden vanwege de risico's voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Argyranthemum frutescens, ook wel bekend als Margriet, is een prachtige groenblijvende struik met heldergroen blad en mooie, witte bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Argyranthemum frutescens gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig. Deze plant kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt en vereist regelmatig water geven en bemesten voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.