Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Jetfire'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Jetfire' is een opvallende lentebloeier met vurig oranje bloemen en gele trompetvormige kelkjes. De bloemen staan op stevige stelen en vormen een mooi contrast met het donkergroene blad. Deze narcis is geschikt voor zowel borders als potten en bloeit in maart en april. 'Jetfire' trekt bijen en vlinders aan en verwildert gemakkelijk in de tuin. Een prachtige en kleurrijke toevoeging aan de lentetuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef ze regelmatig water. Ze gedijen het beste op een zonnige plek.

  Ja, Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Jetfire' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Jetfire' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de bloeiperiode.

  De Narcissus houdt van een heldere, indirecte zonlicht. Felle zon kan de bloemen beschadigen en de bladeren laten verkleuren. Plaats de plant daarom op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Jetfire' houdt van warmte en gedijt goed op een plek met veel licht. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om ervoor te zorgen dat hij goed groeit en bloeit. Het is aan te raden om de plant uit de buurt van tocht te houden.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Jetfire' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, narcissen zijn luchtzuiverende planten en helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

 • Het is raadzaam om de verwelkte bloemen van de Narcissus plant te verwijderen om de energie naar de groei van de bol te laten gaan. Snoei de bladeren pas af als ze volledig verdord zijn om voedingsstoffen te behouden. Het is belangrijk om de plant na de bloei voldoende rust te geven voor een goede groei in het volgende seizoen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt. In de winterperiode kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Narcissus 'Jetfire' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond, zoals een mix van potgrond en grof zand. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Narcissus 'Jetfire' gedijt het best in goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  De Narcissus heeft regelmatig water nodig en moet op een lichte plek staan. Verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd om de plant er verzorgd uit te laten zien. Bemest de plant af en toe voor een optimale groei.

  De bladeren kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel om eventueel opgehoopt vuil voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van harde chemicaliën of reinigingsmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De Narcissus houdt van een lichte standplaats, het liefst met veel indirect zonlicht. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 12 en 18 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, niet te droog en niet te vochtig. Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte waar de plant staat. Vermijd ook dat de plant te dicht bij verwarmingen of airconditioning staat.

  De Narcissus (Cyclamineus Grp) 'Jetfire' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Het is belangrijk om Narcissus regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een gebalanceerde meststof om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik hiervoor een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Jetfire' is een opvallende lentebloeier met vurig oranje bloemen en gele trompetvormige kelkjes. De bloemen staan op stevige stelen en vormen een mooi contrast met het donkergroene blad. Deze narcis is geschikt voor zowel borders als potten en bloeit in maart en april. 'Jetfire' trekt bijen en vlinders aan en verwildert gemakkelijk in de tuin. Een prachtige en kleurrijke toevoeging aan de lentetuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.