Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merced'

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Merced' is een prachtige en rijkbloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen. De bloemkleur varieert van wit tot roze en paars, en bloeit in de late zomer en herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en staat mooi in borders of bloembakken. Chrysanthemum 'Merced' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en hebben niet veel speciale zorg nodig. Ze gedijen goed bij voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Af en toe een beetje meststof kan helpen bij de bloei.

  Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  Chrysanthemums hebben regelmatig water nodig om vochtig te blijven. Het is meestal voldoende om ze één keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant niet direct in de zon te zetten. Een plek met indirect zonlicht is perfect voor deze plant.

  Ja, Chrysanten houden van warmte en gedijen goed in een omgeving met een constante temperatuur tussen de 18°C en 24°C. Ze moeten ook uit de buurt van tocht en koude tocht worden gehouden om gezond te blijven.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merced' bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloeiperiode duurt meestal 6 tot 8 weken.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnen. Het helpt schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht te verwijderen en zorgt zo voor een gezondere leefomgeving. Deze plant is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante en gematigde temperatuur te houden voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen.

 • Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en omvang te behouden. Knip dode of beschadigde takken terug tot net boven een gezonde knop.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat geen plassen ontstaan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bloemen en bladeren.

  Geschikte potgrond voor kamerplanten bevat voedingsstoffen en zorgt voor een goede drainage. Een potgrond met toegevoegde meststoffen kan de groei en bloei van de plant stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Chrysanthemum planten groeien het beste in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de planten regelmatig worden bemest met een uitgebalanceerde voeding voor kamerplanten.

  De Chrysant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd hierbij dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een plek met indirect zonlicht en geef af en toe plantenvoeding voor een optimale groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant kan regelmatig worden schoongemaakt door het afstoffen van de bladeren met een vochtige doek. Verwijder eventuele dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant af en toe te inspecteren op ongedierte en deze indien nodig te verwijderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merced' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merced' gedijt het beste binnenshuis bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  Chrysanten houden van een luchtvochtigheid tussen de 50% en 70%. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merced' geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedings- en groeiproblemen bij de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem goed in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Chrysanthemum hebben regelmatige bemesting nodig voor gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is ontwikkeld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest alleen tijdens het groeiseizoen, meestal van lente tot herfst.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Merced' is een prachtige en rijkbloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen. De bloemkleur varieert van wit tot roze en paars, en bloeit in de late zomer en herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en staat mooi in borders of bloembakken. Chrysanthemum 'Merced' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.