Tradescantia fluminensis 'Quadricolor'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tradescantia fluminensis 'Quadricolor' is een kleurrijke kamerplant met opvallende bladeren in verschillende tinten groen, roze, wit en paars. Deze plant heeft lange slingerende stengels en is perfect voor hangpotten of als bodembedekker. De bladeren zijn smal en puntig van vorm en groeien in een decoratief patroon langs de stengels. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen. De Tradescantia fluminensis 'Quadricolor' is een makkelijk te verzorgen plant die een vleugje kleur en levendigheid aan elke ruimte toevoegt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant regelmatig licht te geven. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te bemesten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste bij indirect zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Pas de frequentie aan afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden in de kamer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Plaats de plant op een plek met helder, maar gedempt licht. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan bladtips verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 26 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te zorgen voor een constante en warme omgevingstemperatuur. Warmte bevordert de groei en het welzijn van de plant.

  De plant bloeit niet en is voornamelijk gekweekt om zijn decoratieve bladeren. Het is een groenblijvende plant die het hele jaar door kleur toevoegt aan een ruimte. De bloeitijd is niet relevant voor deze specifieke plantensoort.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo een gezondere leefomgeving te creëren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een functionele plant met decoratieve bladeren.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant.Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme temperaturen.

 • Deze plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en snoei terug naar gezonde stelen. Het is het beste om te snoeien in het voorjaar of de zomer.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. In de winterperiode mag de plant iets minder water krijgen dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en niet uitdroogt.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met humusrijke en vochtige bodem. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei kan belemmeren. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de kwaliteit van de bodem en de algehele gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Houd de grond vochtig maar niet drassig. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding om de groei te stimuleren.

  De plant kan regelmatig stofvrij gemaakt worden met een vochtige doek of een zachte borstel. Verwijder eventuele droge bladeren of verkleurde bladeren om de plant gezond te houden. Een milde plantenspray kan gebruikt worden om de bladeren af en toe schoon te maken.

  De Tradescantia fluminensis 'Quadricolor' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder licht zonder directe zonnestralen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 50% en 70%. Zorg ervoor dat de plant niet te droog staat, vooral in de winter wanneer de luchtvochtigheid binnenshuis kan dalen. Besproei de bladeren regelmatig om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om gezonde groei te bevorderen. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Tradescantia fluminensis 'Quadricolor' is een kleurrijke kamerplant met opvallende bladeren in verschillende tinten groen, roze, wit en paars. Deze plant heeft lange slingerende stengels en is perfect voor hangpotten of als bodembedekker. De bladeren zijn smal en puntig van vorm en groeien in een decoratief patroon langs de stengels. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatig water geven om goed te gedijen. De Tradescantia fluminensis 'Quadricolor' is een makkelijk te verzorgen plant die een vleugje kleur en levendigheid aan elke ruimte toevoegt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.