Narcissus (Collar Grp) 'Cassata'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Cassata' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met trompetvormige bloemen in een zachte gele kleur. De bloemen hebben een delicate geur en staan op lange stevige stelen die boven het smalle blad uitkomen. Deze narcis bloeit in het voorjaar en is goed geschikt voor in borders, bloembakken en als snijbloem. Ze gedijen het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. De 'Cassata' is een betoverende toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus (Collar Grp) 'Cassata' heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk te verzorgen. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven. Daarnaast bloeit de plant prachtig met vrolijke bloemen.

  Ja, Narcissus (Collar Grp) 'Cassata' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een zonnige locatie, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Narcis 'Cassata' heeft ongeveer eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Tijdens de bloeiperiode kan de plant wat meer water nodig hebben.

  De Narcissus 'Cassata' houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel helder indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals voor een raam met gordijnen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren van de plant beschadigen.

  Ja, Narcissus houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een plekje in de zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en warmte krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  Narcissen bloeien meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Tijdens de bloei produceren ze opvallende, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren. Na de bloeiperiode vormen de planten bladeren die blijven groeien tot ze verdorren en afsterven.

  Ja, de Narcissus plant is niet luchtzuiverend omdat deze plant zuurstof 's nachts afgeeft in plaats van overdag. Deze plant draagt niet bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen van deze plant verwijderen door ze af te knippen. Snoei de bladeren pas af wanneer ze volledig zijn afgestorven om de bol te voeden voor het volgende bloeiseizoen. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om rotting te voorkomen.

  Voor de Narcissus (Collar Grp) 'Cassata' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Kies voor een potgrond die geschikt is voor bloeiende kamerplanten.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals Narcissus (Collar Grp) 'Cassata' is een lichte, goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei.

  De Narcissus (Collar Grp) 'Cassata' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek maar uit direct zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant moet regelmatig worden afgestoft met een zachte doek of borstel om de bladeren schoon te houden. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft zitten om schimmelvorming te voorkomen. Af en toe een milde douche kan helpen om de bladeren fris te houden.

  De Narcissus (Collar Grp) 'Cassata' heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat hij gelijkmatig belicht wordt en mooi rechtop blijft groeien.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, omdat dit de groei kan belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet onderhevig is aan plotselinge temperatuurschommelingen.

  Een normale luchtvochtigheid in de omgeving is prima voor deze plant. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, omdat dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen voor de luchtvochtigheid bij deze plant.

  Een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor kamerplanten zoals Narcissus (Collar Grp) 'Cassata'. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Narcissus hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten om de voedingsstoffen aan te vullen. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen volgens de aanbevelingen op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Cassata' is een prachtige voorjaarsbloeiende plant met trompetvormige bloemen in een zachte gele kleur. De bloemen hebben een delicate geur en staan op lange stevige stelen die boven het smalle blad uitkomen. Deze narcis bloeit in het voorjaar en is goed geschikt voor in borders, bloembakken en als snijbloem. Ze gedijen het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. De 'Cassata' is een betoverende toevoeging aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.