Narcissus (Tazetta Grp) 'Minnow'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Minnow' is een prachtige lentebloem met kleine, trompetvormige bloemen die lichtgeel van kleur zijn met een witte kelk. De bloemen hebben een zoete en aangename geur die tuinen vult met een heerlijke geur. Deze plant behoort tot de Tazetta groep van narcissen, wat betekent dat hij in trossen bloeit en een lange bloeiperiode heeft. 'Minnow' is een compacte plant die goed gedijt in zonnige borders, rotstuinen of in potten en containers. Deze narcis trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in helder licht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Ja, Narcissen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze dus op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst hebben ze minimaal 6 uur licht per dag.

  Geef de plant eens per week water. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is belangrijk om de plant uit de felle zon te houden om de gezondheid te behouden.

  Ja, de Tazetta Narcissus 'Minnow' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18-22°C. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te garanderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde bloei.

  De Narcissus Tazetta Grp 'Minnow' bloeit in de maanden maart en april. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, alle planten, inclusief de Narcissus (Tazetta Grp) 'Minnow', zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof af te geven. Het regelmatig onderhouden en verzorgen van de plant zal de luchtzuiverende eigenschappen verbeteren.

  Ja, Narcissus (Tazetta Grp) 'Minnow' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

 • Je hoeft deze plant niet te snoeien. Laat de bladeren en bloemstelen na de bloei op natuurlijke wijze afsterven. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren indien nodig.

  De Narcissus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Minnow' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet drassig. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding aan de potgrond toe te voegen.

  Narcissus (Tazetta Grp) 'Minnow' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Narcissus heeft regelmatig water nodig, houd de potgrond vochtig maar niet te nat. Geef de plant eens in de paar weken plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant energie te besparen voor nieuwe bloemen.

  De plant heeft geen speciale reiniging nodig. Af en toe afstoffen met een zachte doek is voldoende om de bladeren schoon te houden. Eventueel kunnen dode bladeren en bloemen verwijderd worden om de plant er fris uit te laten zien.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Minnow' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot langere stelen en minder bloemen.

  De Narcissus Tazetta houdt van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou, dit kan de groei belemmeren. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid moet rond de 50-70% liggen om een gezond groeiklimaat te bieden voor deze plant. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelproblemen, terwijl een te lage luchtvochtigheid de bladeren kan doen uitdrogen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant groeit het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH van ongeveer 6,5 tot 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is, zodat overtollig water makkelijk kan worden afgevoerd. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren en de gezondheid van de plant aantasten.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig en kan gedijen op een normale potgrond. Geef de plant in het voorjaar en de zomer maandelijks vloeibare mest. Een teveel aan mest kan de plant beschadigen, dus houd de bemesting beperkt.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Minnow' is een prachtige lentebloem met kleine, trompetvormige bloemen die lichtgeel van kleur zijn met een witte kelk. De bloemen hebben een zoete en aangename geur die tuinen vult met een heerlijke geur. Deze plant behoort tot de Tazetta groep van narcissen, wat betekent dat hij in trossen bloeit en een lange bloeiperiode heeft. 'Minnow' is een compacte plant die goed gedijt in zonnige borders, rotstuinen of in potten en containers. Deze narcis trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.