Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus 'Easter Joy' is een prachtige lentebloeier met heldergele bloemen en een trompetvormige bloembuis in het midden. De bloemen staan op lange stelen en hebben een heerlijke zoete geur. Deze narcis bloeit in het vroege voorjaar en brengt vrolijkheid en kleur in de tuin. 'Easter Joy' is een sterke en betrouwbare bloembol die jaar na jaar terugkomt en zich vermeerdert. Deze Narcissus is ideaal voor in borders, perken of in potten en plantenbakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissen zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig zorg. Ze gedijen goed in goed doorlatende grond en fel zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten zal helpen bij de groei en bloei van de plant.

  Ja, Narcissus planten hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet ze bij voorkeur op een plek waar ze indirect zonlicht kunnen ontvangen. Vermijd te veel direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Narcissus 'Easter Joy' heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De Narcissus 'Easter Joy' houdt van veel zonlicht, het liefst in de ochtend of avondzon. In de middag kan de felle zon te intens zijn en de bladeren beschadigen. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag.

  Ja, de Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en beschermd wordt tegen tocht en kou om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden.

  Narcissen uit de Trompetgroep bloeien meestal in maart en april en duren ongeveer 2 tot 3 weken. Na de bloei is het belangrijk om de bladeren te laten staan totdat ze volledig zijn afgestorven.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' is een luchtzuiverende plant. Het kan helpen bij het filteren van giftige stoffen uit de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Zoals de meeste kamerplanten, draagt het bij aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze kamerplant voelt zich het meest comfortabel bij deze temperatuur. Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur niet te laag of te hoog is voor optimale groei.

 • De dode bloemstelen kunnen na de bloei worden afgeknipt. Verwijder ook eventueel vergeelde bladeren om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding blijft krijgen na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan de Narcissus plant zodat de grond vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Deze plant houdt van een licht vochtige grond.

  De Narcissus 'Easter Joy' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een goede vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure potgrond is ideaal voor deze kamerplant.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' groeit het beste in goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te drassig is. Zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7 voor optimale groei.

  De Narcissus heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Zet de plant op een lichte plek met indirect zonlicht en voeg eenmaal per maand meststof toe tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  De bloemen van deze plant kunnen worden afgeknipt zodra ze zijn uitgebloeid om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel direct zonlicht gedurende de dag. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 10 en 18 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een koele locatie te houden, vermijd extreme hitte of kou. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' moet matig zijn. Te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelvorming, terwijl te lage luchtvochtigheid de plant kan uitdrogen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Narcissus 'Easter Joy' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Test de zuurgraad regelmatig en pas indien nodig de pH-waarde aan met kalk of zwavel.

  De Narcissus (Trumpet Grp) 'Easter Joy' heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Narcissus 'Easter Joy' is een prachtige lentebloeier met heldergele bloemen en een trompetvormige bloembuis in het midden. De bloemen staan op lange stelen en hebben een heerlijke zoete geur. Deze narcis bloeit in het vroege voorjaar en brengt vrolijkheid en kleur in de tuin. 'Easter Joy' is een sterke en betrouwbare bloembol die jaar na jaar terugkomt en zich vermeerdert. Deze Narcissus is ideaal voor in borders, perken of in potten en plantenbakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.