Aechmea 'Fia'

Aechmea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aechmea 'Fia' is een tropische plant met langwerpige groene bladeren die een zilverachtige glans hebben. De plant produceert opvallende roze en paarse bloemen die uit een rozet van bladeren komen. Aechmea 'Fia' gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht en houdt van regelmatig water geven. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een exotisch tintje toe aan elke ruimte. Aechmea 'Fia' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en perfect is voor liefhebbers van tropische planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en indirect zonlicht. Regelmatig stof afnemen van de bladeren en de plant gedurende de groeiperiode bemesten.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4 uur per dag licht krijgt.

  Kamerplanten hebben over het algemeen wat minder water nodig dan buitenplanten. Het is vaak voldoende om ze één keer per week water te geven. Voordat je water geeft, is het goed om te controleren of de grond al droog is.

  De plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden door direct zonlicht. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden. Het beste is een plek met veel licht, maar niet direct zonlicht.

  Kamerplanten houden over het algemeen van warmte, maar blijven beter uit de directe zon. Zorg voor een constante temperatuur tussen de 18-24°C voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht te houden.

  Aechmea 'Fia' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot meer dan een maand duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen luchtzuiverende eigenschappen. Het is bekend dat ze schadelijke stoffen uit de lucht kunnen filteren en zo de luchtkwaliteit in huis kunnen verbeteren. Het is dus mogelijk dat deze plant ook luchtzuiverend is.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze omgevingstemperatuur zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en gedijen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Het is niet nodig om de Aechmea plant te snoeien, omdat de bladeren langzaam verdorren en vanzelf afsterven. Verwijder bruine of dode bladeren met een scherpe schaar om de plant er verzorgd uit te laten zien. Zorg ervoor dat de snijwonden schoon en recht zijn om de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, maar laat de potgrond niet te nat worden. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. In de lente en zomer kan de plant iets meer water nodig hebben dan in de winter.

  Voor een optimale groei en bloei heeft de plant behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn, zodat overtollig water kan weglopen en de wortels niet kunnen verstikken. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en zo nodig aan te passen. Een lichte, voedzame potgrond met goede luchtige structuur is ideaal voor kamerplanten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in indirect zonlicht. Geef de plant regelmatig water in de zomer en verminder de watergift in de winter. Verwijder dode bladeren en bruine punten om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, want dit kan de plant beschadigen. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Aechmea 'Fia' staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur indirect licht per dag krijgt.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de tocht staat of te dicht bij een verwarmingselement. Een constante temperatuur is het beste voor de gezondheid van de plant.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten is tussen de 40% en 60%. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en aan te passen indien nodig.

  Kamerplanten vereisen een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, idealiter tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aanpassingen te maken indien nodig om een optimale groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van specifieke potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste pH-waarde te behouden.

  Kamerplanten hebben in het algemeen weinig bemesting nodig. Een keer per maand wat vloeibare kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen is voldoende. Let op dat je niet te veel mest geeft om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Aechmea 'Fia' is een tropische plant met langwerpige groene bladeren die een zilverachtige glans hebben. De plant produceert opvallende roze en paarse bloemen die uit een rozet van bladeren komen. Aechmea 'Fia' gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht en houdt van regelmatig water geven. De plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een exotisch tintje toe aan elke ruimte. Aechmea 'Fia' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft en perfect is voor liefhebbers van tropische planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.