Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' is een compacte groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige witte bloemen met een gele vlek in het midden, die een opvallend contrast vormen met het donkere blad. De 'Mont Blanc' houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een beschutte standplaats in de halfschaduw. Deze rhododendron is winterhard en kan goed gedijen in de tuin of in een pot op het terras of balkon. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin en trekt ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor de beste resultaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt niet van felle zon en staat het liefst op een plek met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De Rhododendron houdt van een koele omgeving en vermijdt direct zonlicht. Hij gedijt het beste op een constante temperatuur en vochtigheid. Warmte kan de plant beschadigen en leiden tot problemen met bloei en groei.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren. Na de bloei vormt de plant vaak nieuwe knoppen voor het volgende bloeiseizoen.

  Ja, Rhododendrons in het algemeen worden beschouwd als luchtzuiverend. Deze planten kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde en benzeen. Plaats de plant op een goed verlichte plek voor het beste resultaat.

  Ja, de plant is het meest comfortabel bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen invloed hebben op de groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

 • Rhododendron Simsii kan na de bloei lichtjes teruggesnoeid worden om de vorm van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen weg. Het is belangrijk om de plant niet te rigoureus te snoeien, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen tussen gietbeurten. Zorg ervoor dat de pot goed drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' heeft behoefte aan zure potgrond voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor zuurminnende planten voor het beste resultaat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' gedijt het beste in goed doorlatende zure grond. De bodemkwaliteit moet vochtig zijn, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een speciale rhododendronmeststof voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van deze plant kunnen stofvrij worden gehouden door ze regelmatig af te stoffen met een zachte doek. Indien nodig kunnen de bladeren ook voorzichtig worden afgespoeld onder lauw water. Vergeet niet om de plant na het schoonmaken goed te laten drogen voordat hij terug op zijn plek wordt gezet.

  De Rhododendron houdt van een plek met veel indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen. Zet de plant daarom bij voorkeur op een plek met helder, maar indirect licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van koude ramen staat in de winter.

  Een optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze Rhododendron is tussen de 40% en 60%. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een warmtebron staat, dit kan de luchtvochtigheid verlagen.

  Rhododendrons hebben zure grond nodig om goed te groeien. Een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5 is ideaal voor deze planten. Ze gedijen het beste in zure bodems met een lage pH-waarde.

  Rhododendrons hebben specifieke behoeften als het gaat om bemesting. Gebruik een meststof die speciaal is ontworpen voor zuurminnende planten en bemest in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Mont Blanc' is een compacte groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige witte bloemen met een gele vlek in het midden, die een opvallend contrast vormen met het donkere blad. De 'Mont Blanc' houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een beschutte standplaats in de halfschaduw. Deze rhododendron is winterhard en kan goed gedijen in de tuin of in een pot op het terras of balkon. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin en trekt ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.