Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' is een prachtige kamerplant met opvallende, dubbele bloemen met een dieproze kleur. Deze begonia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk, waardoor het een echte eyecatcher is in huis. De 'Jytte' is gemakkelijk te verzorgen en houdt van een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Deze begonia voegt een vrolijke en sfeervolle touch toe aan elke kamer en zorgt voor langdurige bloei. Met regelmatig water geven en bemesten kan deze plant lang en gezond blijven bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende licht en water en vermijd tocht en te veel direct zonlicht. Regelmatig bemesten en de plant af en toe snoeien bevordert de groei en bloei.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht, maar vermijd felle middagzon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  De Begonia Elatior Grp 'Jytte' heeft 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' houdt niet van felle zon, maar prefereert een plek met indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar gefilterd licht.

  Ja, de Begonia houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Koude tocht kan de groei van de plant belemmeren en bladverlies veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en beschutte plek te zetten.

  De Begonia bloeit meestal vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloeiperiode kan variëren, maar over het algemeen bloeit de Begonia enkele maanden. Deze plant heeft een lange bloeiperiode, waardoor je gedurende verschillende maanden van de mooie bloemen kunt genieten.

  Ja, Begonia's hebben de eigenschap om lucht te zuiveren en kunnen giftige stoffen uit de lucht opnemen. Het is een goede keuze voor in huis om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze dragen bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur constant is voor een optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Begonia's kunnen regelmatig worden teruggesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei na de bloei om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren.

  Geef de Begonia regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een laag water blijven staan om wortelrot te voorkomen. In de winterperiode heeft de plant iets minder water nodig dan in de zomer.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' gedijt het beste in een potgrond die goed draineert en vocht vasthoudt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar niet in direct zonlicht. Verpot de plant indien nodig.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige potgrond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen om gezond te blijven.

  Voor de Begonia dubbelbloemig is het belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek of spons. Als er stofophoping op de bladeren zit, kun je ze ook afspoelen onder lauwwarm water. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat je de plant weer terugzet op de juiste plek.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een optimale groei. Regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om tocht te vermijden en de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Het is raadzaam om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet in direct zonlicht.

  Voor een optimale groei en bloei heeft de plant behoefte aan een hoge luchtvochtigheid. Zet de plant op een plek met een luchtvochtigheid van minimaal 60%. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Begonia's prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld turf toe te voegen. Het juiste pH-niveau zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Begonia (Elatior Grp) heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Jytte' is een prachtige kamerplant met opvallende, dubbele bloemen met een dieproze kleur. Deze begonia heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk, waardoor het een echte eyecatcher is in huis. De 'Jytte' is gemakkelijk te verzorgen en houdt van een lichte standplaats, maar geen direct zonlicht. Deze begonia voegt een vrolijke en sfeervolle touch toe aan elke kamer en zorgt voor langdurige bloei. Met regelmatig water geven en bemesten kan deze plant lang en gezond blijven bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.