Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok'

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met glanzende, donkergroene bladeren en grote en opvallende bloemen. De bloemen zijn helderrood van kleur met een contrasterende witte streep in het midden. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De 'Bangkok' variant van de Hibiscus rosa-sinensis staat bekend om zijn mooie en exotische uitstraling. Het is een populaire keuze voor tuinen en terrassen vanwege zijn kleurrijke bloemen en prominente aanwezigheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een lichte plek te zetten. Daarnaast kan hij af en toe wat plantenvoeding gebruiken.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen of te veel water te geven.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar heeft wel behoefte aan wat bescherming tegen felle zonnestralen. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Hibiscus houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om hem goed te laten groeien en bloeien. Hibiscus kan niet goed tegen koude tocht en temperatuurschommelingen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld bloeit de plant zo'n 6 tot 8 maanden per jaar.

  Ja, Hibiscus planten staan erom bekend dat ze luchtzuiverende eigenschappen hebben. Net als andere kamerplanten helpen ze de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door verontreinigende stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals het besproeien van de bladeren en het schoonhouden van de potgrond, kan helpen om deze eigenschappen optimaal te benutten.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te koude of te warme temperaturen.

 • Het is aan te raden om de Hibiscus jaarlijks te snoeien in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot de gewenste vorm. Vergeet niet om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. In de zomerperiode kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven.

  Gebruik bij voorkeur een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei en bloei. Vermijd zware grondsoorten die water kunnen vasthouden, omdat dit kan leiden tot wortelrot bij de plant. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en waar nodig te vervangen of aan te vullen.

  De Hibiscus houdt van goed doorlatende grond en een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig controleren van de bodemkwaliteit en eventueel bemesten kan helpen bij een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft en vermijd een teveel aan water. Geef de plant elke maand voeding voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen en snoei regelmatig om de vorm en bloei te bevorderen. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht en houd de kamertemperatuur tussen de 18°C en 24°C.

  Om de plant schoon te maken kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een plumeau. Wanneer de bladeren vies zijn, kun je ze voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte, aangezien dit de groei kan belemmeren. Houd de plant uit de buurt van tochtige ramen of de verwarming om temperatuurschommelingen te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid ongeveer tussen de 60-70% ligt. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Kamerplanten zoals Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste kamerplanten.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei te bevorderen. Verminder de bemesting tijdens de wintermaanden wanneer de plant in rust gaat.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis 'Bangkok' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met glanzende, donkergroene bladeren en grote en opvallende bloemen. De bloemen zijn helderrood van kleur met een contrasterende witte streep in het midden. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De 'Bangkok' variant van de Hibiscus rosa-sinensis staat bekend om zijn mooie en exotische uitstraling. Het is een populaire keuze voor tuinen en terrassen vanwege zijn kleurrijke bloemen en prominente aanwezigheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.