Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Meriking' is een soort plant uit de Zonale groep, bekend om zijn opvallende bladeren en bloemen. Het heeft heldergroene bladeren met een opvallende zilveren rand. De bloemen zijn helderroze van kleur en bloeien in de zomer. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. 'Meriking' is een mooie en decoratieve plant voor in de tuin of op het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter. Het is een tuinplant die vaak als eenjarige wordt gekweekt.

  Deze plant is niet winterhard en dient in de winter binnen gehouden te worden of beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een koele plek te laten overwinteren, bijvoorbeeld in een kas of serre. Bescherm de plant tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig gevoelig is voor ziekten en plagen. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn voldoende om deze plant gezond te houden.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' heeft voldoende ruimte nodig om zijn wortels uit te kunnen breiden en zijn bladeren en bloemen vrij te kunnen laten groeien. Een pot of border met een diameter van minimaal 20 cm is aanbevolen. Plaats de plant op een plek waar hij voldoende zonlicht en luchtcirculatie krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in een plek met halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Zorg er dus voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor optimale groei.

  Geef de plant wekelijks water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Controleer regelmatig of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Pelargoniums staan ​​bekend om hun aantrekkelijkheid voor bijen en vlinders vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarproducerende eigenschappen. Deze plant kan zeker bijen en vlinders aantrekken naar uw tuin. Voeg deze plant toe aan uw tuin om bijen en vlinders aan te trekken en te ondersteunen.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' dragen over het algemeen niet veel bij aan biodiversiteit vanwege hun gecultiveerde eigenschappen en beperkte ecologische waarde. Voor een grotere biodiversiteit in de tuin kunnen beter inheemse plantensoorten worden gekozen.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' bloeit van mei tot en met oktober en de bloei kan wel enkele weken aanhouden.

  Ja, Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die niet geschikt is voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, planten hebben de natuurlijke eigenschap om geluid te absorberen en te dempen, dus ook deze plant kan helpen om geluid in een ruimte te verminderen. De bladeren en stelen fungeren als een soort buffer voor geluidsgolven, waardoor ze bijdragen aan een rustigere omgeving. Over het algemeen geldt dat hoe dichter en groter de plant, hoe effectiever deze is in het absorberen van geluid.

 • Pelargoniums kunnen het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode of zieke takken en knip de plant terug tot ongeveer twee derde van zijn oorspronkelijke grootte. Dit zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten iets opdrogen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en niet te compact. Het is aan te bevelen om organisch materiaal zoals compost toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Vermijd te veel schaduw, aangezien de plant veel zonlicht nodig heeft om goed te kunnen groeien.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Meriking' heeft winterbescherming nodig, omdat deze niet winterhard is. Het is belangrijk om de plant binnen te halen voordat de vorst begint. Zorg voor een vorstvrije en lichte plek tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een goede groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en bemest tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of bladeren. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rond de planten.

  De Zuurgraad van de bodem voor tuinplanten moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem goed waterdoorlatend is en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de bodem te verbeteren met organische meststoffen.

  Deze planten zijn gevoelig voor luizen, witte vlieg en spintmijten. Zorg voor een goede luchtcirculatie en geef de planten regelmatig water om de kans op ongedierte te verkleinen. Wanneer nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Meriking' is een soort plant uit de Zonale groep, bekend om zijn opvallende bladeren en bloemen. Het heeft heldergroene bladeren met een opvallende zilveren rand. De bloemen zijn helderroze van kleur en bloeien in de zomer. Deze plant gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. 'Meriking' is een mooie en decoratieve plant voor in de tuin of op het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.