Pelargonium (Zonale Grp) 'Merisweet'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Merisweet' is een kleurrijke en opvallende plant met zachtroze bloemen en witte keelvlekken. De bladeren van deze plant zijn groen en licht behaard. 'Merisweet' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en sterke groei. Deze Pelargonium houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Een ideale plant voor in potten op het terras of in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Zonale Grp) 'Merisweet' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende tuinplanten.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinteren. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens de koudere maanden. Tijdens de winterperiode heeft de plant bescherming nodig tegen vorst.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Merisweet' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze tuinplanten gedijen goed in de zon en vereisen regelmatig water geven.

  Pelargoniums hebben gemiddeld ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elke plant om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Plant ze op een zonnige locatie met goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het wordt daarom aanbevolen om Pelargoniums te planten op een zonnige locatie.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtenduren om schimmelvorming te voorkomen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Merisweet' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan biodiversiteit en het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Pelargoniums kunnen nuttig zijn voor biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is belangrijk om een gevarieerde beplanting te hebben om een gezonde biodiversiteit te bevorderen.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Merisweet' bloeit van mei tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren. Deze tuinplant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kleurrijke bloemen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Merisweet' kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens zonnige periodes om uitdroging te voorkomen. Deze planten hebben baat bij regelmatig bemesten om gezond te blijven in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en bladeren. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, de Zonale Geranium heeft de potentie om geluid te absorberen en daarmee de akoestiek in huis te verbeteren. Het bladoppervlak en de structuur van de plant kunnen een geluidsdempend effect hebben. Echter is de plant niet zo effectief in geluidsdemping als speciaal daarvoor ontworpen materialen.

 • Het is aan te raden om deze plant regelmatig te snoeien om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en knip lange scheuten terug om de vorm van de plant te behouden. Snoei in het voorjaar en de zomer voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor extra voeding.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten omvat een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en dat er genoeg organisch materiaal aanwezig is voor een goede vochtretentie. Het regelmatig bemesten en snoeien van de plant kan ook helpen bij het behoud van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of af te dekken met stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte locatie staat en niet blootgesteld wordt aan koude wind. Geef de plant in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om verwelkte bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Geef de plant regelmatig voeding voor een goede groei en bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is een algemene meststof voor bloeiende planten geschikt. Geef de plant in het voorjaar en zomer regelmatig mest voor een gezonde groei en bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is belangrijk om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Zonale Geranium heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Het toevoegen van compost kan helpen om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten raden wij aan om regelmatig de bladeren te controleren op sporen van ongedierte en deze indien nodig te verwijderen. Daarnaast kan het helpen om de plant regelmatig te besproeien met een natuurlijke insectenbestrijdingsmiddel zoals neemolie. Tot slot is het belangrijk om de plant gezond te houden door deze op de juiste manier te verzorgen, zodat deze beter bestand is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Merisweet' is een kleurrijke en opvallende plant met zachtroze bloemen en witte keelvlekken. De bladeren van deze plant zijn groen en licht behaard. 'Merisweet' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en sterke groei. Deze Pelargonium houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Een ideale plant voor in potten op het terras of in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.