Pelargonium (Zonale Grp) 'Merione'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Merione' is een variëteit van de Zonale Pelargonium Groep, wat betekent dat het een type geranium is met ronde bladeren met zonale markeringen. De bloemen van deze plant zijn rood en hebben een lichte geur. 'Merione' staat bekend om zijn compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten worden geplant. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die van zonlicht en regelmatig water houdt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Merione' is een groenblijvende plant die het hele jaar door blad behoudt. Het blad van deze plant is groen en heeft een opvallende zonale tekening. Deze plant is ideaal voor in de tuin omdat hij ook in de wintermaanden zijn blad behoudt.

  De plant is niet winterhard en kan niet buiten blijven tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Het beste is om de plant op een vorstvrije plaats te zetten tijdens de koudere maanden.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Merione' is over het algemeen eenvoudig te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht heeft. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Pelargoniums hebben gemiddeld ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om gezond te groeien. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en voldoende licht te ontvangen. Voor een optimale groei kunnen ze het beste ook regelmatig worden overgeplant naar grotere potten.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon en bloeien dan ook rijkelijk. In de schaduw zullen de planten minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om deze planten op een zonnige plek te zetten voor het beste resultaat.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Pelargonium 'Merione' trekt vlinders aan met zijn kleurrijke bloemen, maar trekt geen bijen aan vanwege het ontbreken van nectar. Het is voornamelijk populair om zijn decoratieve waarde in de tuin.

  Deze plant draagt weinig bij aan de biodiversiteit, omdat het geen inheemse plant is en weinig voedsel en schuilplaatsen biedt voor inheemse dieren en insecten. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn bloemen en bladeren en heeft weinig interactie met andere planten en dieren in zijn omgeving. Het is daarom beter om inheemse planten te kiezen als je de biodiversiteit in je tuin wilt bevorderen.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Merione' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant Pelargonium (Zonale Grp) 'Merione' is niet eetbaar. Deze plant is bedoeld als sierplant in de tuin en niet geschikt voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van de plant te eten.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladoppervlak en dichtheid. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Pelargonium 'Merione' heeft echter geen specifieke eigenschappen die geluid dempen.

 • De Pelargonium (Zonale Grp) 'Merione' kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden en te voorkomen dat de groei belemmerd wordt. Snoeien kan het beste gedaan worden in het voorjaar of direct na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan. Geef de plant bij voorkeur water aan de basis en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van universele potgrond en eventueel wat extra compost is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water. Een pH-balans tussen 6 en 7 is ideaal voor optimale groei en bloei.

  Zet deze plant op een zonnige plek in de tuin of op het balkon. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom dat de plant te veel natte voeten krijgt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor zonale geraniums is het belangrijk om in de winter bescherming te bieden, aangezien ze niet winterhard zijn. Ze kunnen het best naar binnen worden gehaald en op een koele, lichte plek worden geplaatst om te overwinteren. Zorg ervoor dat de plant tijdens de wintermaanden niet teveel water krijgt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant regelmatig met plantenvoeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Deze planten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene plantenvoeding die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen. Dit zal helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen.

  De beste zuurgraad voor de bodem van de Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is aan te bevelen om af en toe de zuurgraad van de bodem te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Bij aanhoudende problemen met ongedierte kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op eventuele aanwezigheid van ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen. Voorkom overmatig vocht en zorg voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Merione' is een variëteit van de Zonale Pelargonium Groep, wat betekent dat het een type geranium is met ronde bladeren met zonale markeringen. De bloemen van deze plant zijn rood en hebben een lichte geur. 'Merione' staat bekend om zijn compacte groeiwijze en kan zowel in de tuin als in potten worden geplant. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te verzorgen plant die van zonlicht en regelmatig water houdt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.