Pelargonium (Zonale Grp) 'Merineon'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) 'Merineon' is een compacte en bossige plant met donkergroene bladeren die vaak een lichte rand hebben. De bloemen zijn enkelvoudig en hebben een intense karmijnrode kleur. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt met zijn opvallende bloemen veel vlinders aan. 'Merineon' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te blijven bloeien. Deze Pelargonium is een prachtige toevoeging aan zowel tuinen als bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargonium (Zonale Grp) 'Merineon' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en zal in het voorjaar weer uitlopen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Voor optimale groei en bloei moet de plant in de lente en zomer buiten worden geplaatst.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de tuin. Het vereist regelmatig water geven en wat zonlicht om te groeien. Het is een sterke en veerkrachtige plant.

  Pelargoniums hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Het is aan te raden om ze op minstens 20 cm afstand van elkaar te planten in de tuin. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot langere stengels en minder bloemen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is voordat je water geeft om overbevochtiging te voorkomen. Het is aan te raden om de grond tussen watergeefbeurten lichtjes te laten opdrogen.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Merineon' is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen zijn aantrekkelijk voor deze insecten vanwege hun nectar en kleurrijke uitstraling. Het kan helpen bij het bevorderen van bestuiving in de tuin.

  Pelargoniums dragen niet bij aan de biodiversiteit, omdat ze vaak geen inheemse soorten zijn en weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor inheemse dieren. Tuinplanten die beter zijn voor biodiversiteit zijn inheemse planten en bloemen die nectar en voedsel bieden aan lokale insecten en vogels. Het is daarom belangrijk om bewust te kiezen voor planten die de biodiversiteit bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Merineon' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die graag op een zonnige standplaats staat. Zorg wel voor voldoende water en bescherming bij extreme hitte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, planten hebben een geluiddempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Tuinplanten zoals deze kunnen dus bijdragen aan een rustige en aangename omgeving.

 • Pelargoniums kunnen regelmatig worden gesnoeid om een bossige groei te bevorderen en dode bloemen te verwijderen. Het snoeien kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer voor een gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig oude en uitgebloeide bloemen om de plant mooi te houden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan leiden tot wortelrot of uitdroging.

  Deze plant prefereert een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant naar een vorstvrije ruimte te verplaatsen of deze af te dekken met bijvoorbeeld tuinvlies of een isolatiedeken. Zo blijft de plant beschermd en kan hij in het voorjaar weer goed groeien en bloeien.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Knip dode bloemen regelmatig weg om nieuwe groei te stimuleren. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor bloeiende planten. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig een vloeibare meststof te geven om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Het gebruik van mulch bij Tuinplanten kan helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het kan ook de wortels van de plant beschermen tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De Zuurgraad van de bodem waarin Tuinplanten groeien moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren en tot voedingsstoffentekorten leiden. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Bij een preventieve aanpak tegen ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op beestjes en eventueel aangetaste delen van de plant te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, worden ingezet voor de bestrijding van ongedierte. Afspoelen van de bladeren met water kan ook helpen bij het verwijderen van kleine diertjes.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Merineon' is een compacte en bossige plant met donkergroene bladeren die vaak een lichte rand hebben. De bloemen zijn enkelvoudig en hebben een intense karmijnrode kleur. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt met zijn opvallende bloemen veel vlinders aan. 'Merineon' gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om te blijven bloeien. Deze Pelargonium is een prachtige toevoeging aan zowel tuinen als bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.