Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' is een lentebloeiende bloembol met meerdere stervormige, geurende bloemen aan elke steel. De bloemen hebben een prachtige combinatie van witte bloemblaadjes en een oranje, roodachtig hart. Deze narcis staat bekend om zijn sterke geur en lange bloeiperiode. 'Geranium' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is ideaal voor verwildering in borders of bloembedden. Deze sierlijke narcis trekt bijen en vlinders aan en is een mooie toevoeging aan elke lentetuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water en zonlicht, en bemest de plant af en toe. In de winterperiode is het aan te raden om de plant te laten rusten.

  Ja, Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd te veel direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gemiddeld heeft deze plant één keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Felle zon kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag.

  Narcissus heeft een voorkeur voor koelere temperaturen en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 10 en 18 graden Celsius. Warmte kan leiden tot vroegtijdig verwelken van de bloemen en bladeren. Zorg er dus voor dat de plant op een koele plek staat.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' bloeit meestal in de maanden januari tot en met maart en de bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, de Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' is luchtzuiverend. Planten in het algemeen hebben de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is dus een goede keuze om deze plant in huis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek met temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Te lage of te hoge temperaturen kunnen de plant schaden.

 • De plant kan na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om verdere groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en voldoende licht.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Gebruik potgrond die goed doorlatend is en licht vochtig gehouden kan worden. Zorg voor een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode voor optimale bloei.

  Een goede bodemkwaliteit voor deze plant is goed doorlatend en vochtig, maar niet te nat. De bodem moet voedingsrijk zijn en een neutrale pH hebben. Zorg voor regelmatige bemesting en controleer regelmatig de vochtigheid van de grond.

  De Narcissus plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een goed doorlatende potgrond. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de pot op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig schoon te maken met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant dus op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude luchtstromen. Een te hoge temperatuur kan leiden tot uitdroging van de plant.

  Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien met water om de bladeren fris te houden. Plaats de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarmingselementen, omdat deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid voor de plant te behouden.

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden voor een gezonde groei.

  Voor kamerplanten zoals Narcissus 'Geranium' is het belangrijk om eens per maand in de lente en zomermaanden te bemesten met een uitgebalanceerde meststof. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  De Narcissus (Tazetta Grp) 'Geranium' is een lentebloeiende bloembol met meerdere stervormige, geurende bloemen aan elke steel. De bloemen hebben een prachtige combinatie van witte bloemblaadjes en een oranje, roodachtig hart. Deze narcis staat bekend om zijn sterke geur en lange bloeiperiode. 'Geranium' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is ideaal voor verwildering in borders of bloembedden. Deze sierlijke narcis trekt bijen en vlinders aan en is een mooie toevoeging aan elke lentetuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.