Cordyline australis 'Sundance'

Cordyline overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cordyline australis 'Sundance' is een tropische palmachtige plant met opvallend geelgroen blad. De bladeren zijn lang en smal van vorm en groeien in een rozetvormige bundel aan de top van de stam. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke bladeren die een tropische uitstraling geven aan elke tuin of patio. Cordyline australis 'Sundance' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant kan ook in potten worden gehouden en is een echte blikvanger vanwege zijn opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Cordyline australis 'Sundance' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het heeft helder licht en regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom bij voorkeur op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Een raam op het zuiden is ideaal voor deze plant.

  De Cordyline australis 'Sundance' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1 à 2 keer per week water te geven.

  De Cordyline australis 'Sundance' houdt van een lichte plek met indirect zonlicht. Fel zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Het is daarom beter om de plant niet direct in de felle zon te plaatsen.

  Ja, de Cordyline australis 'Sundance' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen voor optimale groei en bloei. Te koude temperaturen kunnen de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  De Cordyline australis 'Sundance' bloeit meestal in de maanden juli en augustus. De bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Cordyline australis 'Sundance' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de lucht in huis te zuiveren en de luchtvochtigheid te verbeteren. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Knip de stam eventueel bij om de gewenste hoogte te behouden.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen. Houd rekening met de luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  De Cordyline australis 'Sundance' gedijt goed in losse, goed doorlatende potgrond. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg voor een pot met afwateringsgaten om wortelrot te voorkomen.

  De Cordyline australis 'Sundance' gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te compacte bodems, omdat dit de wortels kan verstikken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en vereist een lichte standplaats met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Af en toe de bladeren afstoffen is voldoende om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kan je de bladeren afstoffen met een vochtige doek of een zachte borstel. Je kunt ook de bladeren besproeien met water om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Cordyline australis 'Sundance' heeft behoefte aan een lichte standplaats, bij voorkeur met indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan het licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant wordt beschermd tegen koude tocht en vorst. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze kamerplant. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 wordt aanbevolen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Cordyline australis 'Sundance' heeft behoefte aan een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Gebruik een meststof speciaal voor groenblijvende planten en bemest de plant in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Cordyline australis 'Sundance' is een tropische palmachtige plant met opvallend geelgroen blad. De bladeren zijn lang en smal van vorm en groeien in een rozetvormige bundel aan de top van de stam. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke bladeren die een tropische uitstraling geven aan elke tuin of patio. Cordyline australis 'Sundance' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant kan ook in potten worden gehouden en is een echte blikvanger vanwege zijn opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.