Ficus benjamina 'Reginald'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus benjamina 'Reginald' is een prachtige kamerplant met glanzende, groene bladeren die in trossen aan de takken hangen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een populaire keuze voor binnenshuis. 'Reginald' heeft een elegante uitstraling en kan uitgroeien tot een redelijk grote en weelderige plant. Het verzorgen van deze ficus is vrij eenvoudig, zolang je hem regelmatig water geeft en op een lichte standplaats zet. Met zijn sierlijke bladeren en luchtzuiverende kwaliteiten is Ficus benjamina 'Reginald' een mooie toevoeging aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt de plant goed op een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

  Ja, Ficus benjamina 'Reginald' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Ficus benjamina 'Reginald' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat zijn om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik bij voorkeur lauw water en vermijd wateroverlast.

  Kamerplanten zoals Ficus benjamina 'Reginald' houden niet van direct zonlicht en kunnen beter op een plek staan met indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en leiden tot verbranding. Het is daarom aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, Ficus benjamina 'Reginald' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg er dus voor dat de plant op een warme plek staat binnen in huis.

  De Ficus benjamina 'Reginald' bloeit niet en produceert geen bloemen. Deze plant staat bekend om zijn glanzende groene bladeren en luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, Ficus benjamina planten zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen giftige stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht filteren. Het is dus een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de ideale temperatuur voor mij ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zoek een plekje waar ik deze temperatuur kan behouden om gezond te blijven.

 • Om de plant gezond te houden en in vorm te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de groei te stimuleren. Een regelmatige snoeibeurt kan ook helpen om de plant compacter te houden en de groei te bevorderen.

  De Ficus benjamina 'Reginald' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een te drassige bodem zitten. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen om te voorkomen dat de plant te nat wordt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft om overtollig water weg te laten lopen.

  "Ficus benjamina 'Reginald' heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen."

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Vermijd bodems die te nat zijn, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  De plant moet regelmatig water krijgen, zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen zal de plant ten goede komen.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je ze voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, omdat dit de plant kan beschadigen. Vergeet ook niet om af en toe de pot en de omringende ruimte schoon te maken voor een optimale groeiomgeving.

  De Ficus benjamina 'Reginald' heeft veel licht nodig en staat daarom het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant niet in de felle middagzon om bladverbranding te voorkomen. Een plekje dicht bij een raam is ideaal voor deze kamerplant.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht, extreme hitte of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur voor het beste resultaat.

  Deze plant prefereert een hoge luchtvochtigheid, dus besproei regelmatig de bladeren met water om dit te behouden. Zet de plant niet in de buurt van airconditioning of verwarmingselementen die de lucht uitdrogen. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Een pH van 7 is neutraal, lager dan 7 is zuur en hoger dan 7 is basisch. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor een gezonde groei van de plant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen geen hoge bemestingsbehoefte. Het is voldoende om tijdens het groeiseizoen eens per maand een vloeibare meststof te geven. Let op dat je niet te veel mest geeft om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Ficus benjamina 'Reginald' is een prachtige kamerplant met glanzende, groene bladeren die in trossen aan de takken hangen. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een populaire keuze voor binnenshuis. 'Reginald' heeft een elegante uitstraling en kan uitgroeien tot een redelijk grote en weelderige plant. Het verzorgen van deze ficus is vrij eenvoudig, zolang je hem regelmatig water geeft en op een lichte standplaats zet. Met zijn sierlijke bladeren en luchtzuiverende kwaliteiten is Ficus benjamina 'Reginald' een mooie toevoeging aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.