Kalanchoe enkel blossfeldiana

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana is een vetplant met dikke, vlezige bladeren die vaak felgekleurd zijn, zoals rood, oranje of roze. De plant produceert kleine, stervormige bloemen in diverse kleuren zoals geel, rood en wit. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties en weinig water nodig heeft. Kalanchoe blossfeldiana wordt vaak gebruikt als kamerplant en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. De plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden en is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan hun interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe blossfeldiana enkel is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste omstandigheden en weinig water nodig heeft. Het is een ideale plant voor mensen die weinig ervaring hebben met het verzorgen van planten.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana enkel heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige locatie, bij voorkeur met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel heeft ongeveer eens in de week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel houdt van veel licht, maar heeft liever geen direct zonlicht. Een felle zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana enkel houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan tocht of koude temperaturen. Het is daarom aan te raden om de plant binnenshuis te plaatsen op een warme en lichte plek.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel bloeit voornamelijk in de maanden februari tot en met april. De bloeiperiode van deze plant kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. De Kalanchoe blossfeldiana enkel is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana enkel staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis door schadelijke stoffen op te nemen en te neutraliseren. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zorgt ervoor dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, de plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te lage temperaturen kunnen schade veroorzaken aan de plant, terwijl te hoge temperaturen de bloei kunnen verminderen. Het is belangrijk om een constante temperatuur te handhaven voor optimale groei en bloei.

 • De Kalanchoe blossfeldiana kan het beste na de bloei teruggesnoeid worden tot ongeveer 10 cm boven de grond. Verwijder uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik altijd schone snoeischaar om infecties te voorkomen.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef de plant water door de grond gelijkmatig vochtig te houden.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel groeit het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel gedijt het beste in een goed doorlatende, licht vochtige grond. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale cactus- en vetplanten potgrond voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe wat plantenvoeding geven in de groeiperiode zal de bloei bevorderen.

  Het schoonmaken van de bladeren van deze plant kan gedaan worden met een vochtige doek of een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schurende middelen om beschadiging van de bladeren te voorkomen. Regelmatig stof afnemen helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en kan het beste op een zonnige plek staan. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Plaats de plant niet in de volle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Kamerplanten zoals deze houden van een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 40% en 60% liggen om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, omdat dit schimmel- of uitdrogingsproblemen kan veroorzaken. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De Kalanchoe blossfeldiana enkel gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Om de bloei te stimuleren kunt u een keer per maand een vloeibare meststof gebruiken tijdens de groeiperiode. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende kamerplanten. Let op dat u de aanbevolen dosering niet overschrijdt om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana is een vetplant met dikke, vlezige bladeren die vaak felgekleurd zijn, zoals rood, oranje of roze. De plant produceert kleine, stervormige bloemen in diverse kleuren zoals geel, rood en wit. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige locaties en weinig water nodig heeft. Kalanchoe blossfeldiana wordt vaak gebruikt als kamerplant en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. De plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden en is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan hun interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.