Pelargonium (Zonale Grp) 'Rubin'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Rubin' is een Zonale geranium met opvallende dieprode bloemen. De bladeren zijn groen en hebben vaak een donkerrode band. Deze plant wordt vaak gebruikt in hanging baskets, borders of als potplant. Pelargonium 'Rubin' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die langdurig bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Rubin' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een populaire tuinplant die vaak wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  Deze plant is niet winterhard en moet binnen worden overwinterd. Het is het beste om de plant vorstvrij te houden bij temperaturen boven de 5 graden Celsius. Het is een zomerbloeier die niet bestand is tegen koude temperaturen.

  Pelargonium 'Rubin' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zorgen voor een gezonde groei.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Rubin' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant goed kan groeien en bloeien. Zorg ook voor voldoende licht en luchtstroom rondom de plant.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Ze zullen niet zo goed gedijen in volledige schaduw en kunnen minder bloemen produceren in deze omstandigheden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei.

  De Pelargonium 'Rubin' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. In de zomermaanden kan het zijn dat de plant vaker water nodig heeft vanwege de warmte.

  Ja, de plant Pelargonium (Zonale Grp) 'Rubin' trekt vlinders en bijen aan dankzij de kleurrijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Pelargoniums trekken bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. Echter, ze zijn geen inheemse planten en bieden weinig voedsel voor inheemse insecten en vogels. Het is daarom beter om ook inheemse planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren. De exacte bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Pelargoniums kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig. Ze gedijen het beste in een zonnige en warme omgeving, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, Pelargonium planten zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het wordt aangeraden om ze niet in te nemen. Het beste is om deze planten alleen te gebruiken voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, planten in het algemeen hebben het vermogen om geluid te absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een ruimte. Het bladoppervlak en de structuur van planten kunnen geluidsgolven absorberen en dempen. Planten worden daarom vaak gebruikt als natuurlijke geluidsdempers in huis en tuinen.

 • De Pelargonium moet regelmatig worden gesnoeid om bossig te blijven en bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen. Snoei in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoogte.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Voeg indien nodig meststoffen toe om de gezonde groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Pelargoniums groeien het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede potgrond voor optimale groei en bloei.

  Pelargonium 'Rubin' heeft een standplaats nodig in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd staat tegen harde wind en vorst. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om Pelargonium (Zonale Grp) 'Rubin' in de winter te beschermen tegen vorst, aangezien deze plant niet winterhard is. Dit kan gedaan worden door de plant naar een vorstvrije ruimte te verplaatsen of door een beschermhoes te gebruiken. Het is ook aan te raden om de plant tijdens de winterperiode minder water te geven.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Om de groei en bloei van deze plant te bevorderen, is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten in de tuin. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen rond de tuinplanten kan helpen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals mulchschors, houtsnippers of bladeren. Het mulchen moet echter niet te dicht bij de stengels van de plant worden aangebracht om wortelrot te voorkomen.

  De Zonale Geraniums geven de voorkeur aan een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is, maar niet te droog wordt. Het controleren van de pH van de bodem kan helpen om de gezondheid en bloei van de plant te verbeteren.

  Om ongedierte bij tuinplanten te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te inspecteren op tekenen van plagen zoals luizen, spint of trips. Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden is door gebruik te maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van zeep of oliën worden gebruikt als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Rubin' is een Zonale geranium met opvallende dieprode bloemen. De bladeren zijn groen en hebben vaak een donkerrode band. Deze plant wordt vaak gebruikt in hanging baskets, borders of als potplant. Pelargonium 'Rubin' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die langdurig bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.