Pelargonium (Peltatum Grp)

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn hangende groeiwijze en decoratieve bloemen. De bladeren van deze plant zijn rond en leerachtig, en hebben een opvallende donkergroene kleur. De bloemen van de Pelargonium (Peltatum Grp) zijn meestal roze, rood, paars of wit van kleur en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van te veel vocht. Pelargoniums kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt en zijn geliefd om hun lange bloeiperiode en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het ook in de winter kleur en leven geeft.

  De plant is niet winterhard en moet daarom in de winter naar binnen worden gehaald of beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een lichte en koele plaats te houden tijdens de wintermaanden. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en regelmatig water geven is voldoende. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Pelargoniums hebben enige ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er ongeveer 25 tot 30 cm ruimte is tussen elke plant. Hierdoor kunnen ze zich optimaal ontwikkelen en mooi uitgroeien.

  Pelargonium (Peltatum Grp) groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloeien en groeien dan in de zon. Zorg daarom voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Controleer regelmatig of de grond vochtig is en geef indien nodig water.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze nuttige insecten aan door zijn bloemen en geur. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Pelargonium (Peltatum Grp) draagt niet direct bij aan biodiversiteit, omdat het een gecultiveerde tuinplant is. Het biedt wel nectar en voedsel voor bestuivende insecten wanneer het bloeit. Andere inheemse planten hebben over het algemeen meer voordelen voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  Nee, de bladeren en bloemen van de Pelargonium (Peltatum Grp) worden niet gegeten en zijn niet geschikt voor consumptie. Het is bekend dat sommige soorten van de Pelargonium familie giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij inname. Het wordt daarom aangeraden om de plant niet te eten.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) heeft enige geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en stengels. Echter, voor significante geluidsdemping zijn meerdere planten nodig. Over het algemeen worden grotere planten of bomen meer aanbevolen voor geluidsdemping in de tuin.

 • Pelargoniums moeten regelmatig worden gesnoeid om een bossige groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en lange takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar stevig terug om de groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels van de plant in het water staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond met wat grof zand of perliet kan helpen bij een goede drainage.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) groeit het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,0 voor optimale groei. Vermijd natte of zware grondsoorten, aangezien dit de plant kan verstikken.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) staat graag op een zonnige plek, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Deze tuinplanten kunnen goed gedijen in potten, hanging baskets of in borders.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door deze naar een beschutte plek te verplaatsen of af te dekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen. Planten in potten kunnen het beste naar binnen worden gehaald tijdens de wintermaanden.

  Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en takken om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking en bemest de planten niet in de wintermaanden.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het kan worden toegepast in het voorjaar om de groei te stimuleren en in de herfst om de plant te beschermen tegen kou. Kies voor een organisch mulch zoals compost, boomschors of stro.

  Pelargonium (Peltatum Grp) houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de pH van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep helpen. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes ingezet worden om ongedierte te bestrijden. Indien nodig kunnen ook chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, maar wees voorzichtig met het gebruik hiervan.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) is een populaire kamerplant die bekend staat om zijn hangende groeiwijze en decoratieve bloemen. De bladeren van deze plant zijn rond en leerachtig, en hebben een opvallende donkergroene kleur. De bloemen van de Pelargonium (Peltatum Grp) zijn meestal roze, rood, paars of wit van kleur en bloeien gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt goed op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van te veel vocht. Pelargoniums kunnen zowel binnen als buiten worden gekweekt en zijn geliefd om hun lange bloeiperiode en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.