Pelargonium (Zonale Grp) 'Stadt Bern'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Stadt Bern' is een Zonal Geranium met opvallende, felroze bloemen en donkergroene bladeren met een zilverkleurige rand. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. 'Stadt Bern' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en heeft matig water nodig. Deze soort is perfect voor gebruik in bloembakken, hanging baskets of als borderplant. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Stadt Bern' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt en niet zijn blad verliest in de herfst of winter. Het is een sterke en langdurig bloeiende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -3 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek of een plantenjas. In de tuin kan deze plant het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en kunnen goed gedijen in de tuin. Ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig, maar verdragen ook droge periodes goed. Het snoeien van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei en het groeiproces.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Stadt Bern' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn wortels te verspreiden en voorkom dat het te dicht op andere planten staat. Geef de plant ook voldoende licht en lucht om gezond te blijven.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  Ja, de plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin of border die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Pelargoniums zijn populaire tuinplanten die voornamelijk worden gebruikt vanwege hun mooie bloemen en geur. Vanwege hun beperkte eetbaarheid en geringe bijdrage aan voedselbronnen voor dieren, dragen ze niet significant bij aan biodiversiteit in de tuin. Andere inheemse en wilde planten zijn vaak betere keuzes om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, de Pelargonium planten uit de Zonale Groep kunnen over het algemeen goed tegen volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Let op dat de plant niet uitdroogt.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar. Ze worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten vanwege hun bloemen en geur. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de meeste planten hebben een geluidsdempend effect door geluidstrillingen op te vangen en te absorberen. Over het algemeen kunnen planten helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Er wordt gezegd dat het hebben van planten een kalmerend effect heeft en bijdraagt aan een rustige omgeving.

 • Pelargoniums kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en in vorm te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Verminder de watergift in de winter wanneer de plant in rust is.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg voor een mix die rijk is aan voedingsstoffen en luchtig genoeg is voor de wortels om te ademen. Vermijd zware kleigrond en te compacte substraten die water vasthouden.

  Pelargoniums geven de voorkeur aan goed doorlatende, voedselrijke grond voor een optimale groei. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft en dat overtollig water goed kan weglopen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit voor deze tuinplanten.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door te verplaatsen naar een beschutte plek of deze te bedekken met stro of vliesdoek. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed droog is om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten gebracht worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige plek. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals Pelargoniums is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd je aan de aanbevolen hoeveelheid.

  Mulchen is gunstig voor de groei van tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, onkruid onderdrukt en vocht vasthoudt. Het beschermt ook de wortels van de plant tegen extreme weersomstandigheden en voorkomt dat de grond uitdroogt. Een laag mulch kan jaarlijks worden aangebracht voor optimale plantgezondheid.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plantengroei.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie, pyrethrum of roofmijten. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen en snel actie te ondernemen. Als de infestatie ernstig is, kan je overwegen om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Stadt Bern' is een Zonal Geranium met opvallende, felroze bloemen en donkergroene bladeren met een zilverkleurige rand. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden. 'Stadt Bern' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en heeft matig water nodig. Deze soort is perfect voor gebruik in bloembakken, hanging baskets of als borderplant. Regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.