Pelargonium (Zonale Grp) 'Irene'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Irene' is een soort zonale geranium met opvallende roze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren zijn groen en hebben vaak een roodachtige rand. 'Irene' bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Een mooie en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of vensterbank.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun bladeren in de winter. Ze zijn afkomstig uit Zuid-Afrika en gedijen goed in warme klimaten. Pelargoniums hebben regelmatig water en zonlicht nodig om te gedijen.

  Pelargonium (Zonale Grp) 'Irene' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te laten overwinteren. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  De Pelargonium 'Irene' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water en voeding te geven, en om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Daarnaast gedijt de plant het beste op een zonnige plek.

  Pelargoniums hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant. Houd een afstand van ongeveer 20 tot 30 centimeter tussen verschillende planten aan.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze ook langer worden en minder compact groeien. Het is daarom aan te raden om Pelargoniums te planten op een zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  De Pelargonium heeft minimaal één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de grootte van de pot. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivende insecten aan te trekken.

  Pelargoniums bieden weinig toegevoegde waarde voor biodiversiteit, omdat ze vaak worden gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en parken. Andere planten die voedsel en schuilplaatsen bieden voor dieren zijn beter geschikt voor het bevorderen van biodiversiteit.

  De Pelargonium bloeit meestal van mei tot september en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Het is een populaire bloeiende plant voor in de tuin.

  Ja, Pelargoniums (zonale geraniums) staan graag in de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten door.

  Nee, de plant "Pelargonium (Zonale Grp) 'Irene'" is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om de plant niet te consumeren omdat het kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is beter om de plant puur decoratief te gebruiken in de tuin.

  Ja, de Pelargonium plant heeft de potentie om geluid te absorberen en daardoor geluid te dempen in de omgeving waar hij groeit. Echter, het effect van geluidsdemping is beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen of planten. Over het algemeen wordt de Pelargonium plant meer gewaardeerd om zijn decoratieve eigenschappen en luchtzuiverende kwaliteiten.

 • Je kunt de plant snoeien door dode of beschadigde takken te verwijderen. Dit kun je het beste doen in het voorjaar of najaar. Snoei ongeveer een derde van de lengte van de takken weg voor een gezonde groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te drassig. Vermijd water op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant heeft graag goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen voor optimale groei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7,5. Voeg organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Ook is het belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst om te overleven. Je kunt de plant bijvoorbeeld naar binnen halen of bedekken met stro of vliesdoek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  Pelargonium heeft regelmatig water nodig, vooral in drogere periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen en oude bladeren om de plant gezond te houden. Mest de plant elke maand met een universele plantenmeststof voor een goede groei en bloei.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomermaanden. Overbemesting kan leiden tot een ophoping van zouten in de grond, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulch is een laag organisch materiaal die over de grond bij de plant wordt gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt ook het wortelstelsel tegen extreme temperaturen en helpt de bodemstructuur te verbeteren. Geschikte materialen voor mulch zijn onder andere compost, houtsnippers, bladeren en stro.

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Irene' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld compost of kalk.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Dit kan worden voorkomen door de plant regelmatig te inspecteren en zo nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen toe te passen. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Irene' is een soort zonale geranium met opvallende roze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bladeren zijn groen en hebben vaak een roodachtige rand. 'Irene' bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Een mooie en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of vensterbank.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.