Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Amethyst' is een hangende plant uit de Pelargonium Peltatum Groep, ook bekend als hanggeranium. De plant kenmerkt zich door zijn opvallende paarse bloemen en donkergroene bladeren met een lichte geur. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in hangende manden of op verhoogde plekken. 'Amethyst' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor het decoreren van balkons, terrassen of binnenruimtes met voldoende licht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en blijft kaal tot het voorjaar. Het is daarom een niet-groenblijvende tuinplant.

  De plant is niet winterhard en moet binnen worden overwinterd. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te houden. Het is gevoelig voor kou en vorstschade.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. De plant gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden en heeft weinig speciale verzorging nodig. Met regelmatig water geven en voldoende zonlicht zal deze plant gezond blijven.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden.

  De Pelargonium 'Amethyst' groeit het beste in de volle zon en kan minder goed gedijen in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien.

  Deze plant heeft gemiddeld 2 tot 3 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in een wateroverlast komen te staan. Pas de frequentie van het water geven aan op basis van de conditie van de grond en de plant.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben de potentie om vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun aantrekkelijke kleuren en geur. Dit maakt ze een goede aanvulling op elke tuin die deze nuttige bestuivers wil aantrekken. Plant ze in de buurt van andere bloeiende planten om nog meer vlinders en bijen aan te trekken.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' draagt niet bij aan biodiversiteit, aangezien het een gecultiveerde tuinplant is die niet inheems is in de natuur. Het trekt geen bestuivers of nuttige insecten aan en heeft geen specifieke ecologische waarde. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde in tuinen en op balkons.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Pelargoniums kunnen goed tegen de volle zon en hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat, om uitdroging te voorkomen. Pelargoniums kunnen goed groeien in de volle zon en kunnen zelfs wat verdraagzaam zijn tegen droge omstandigheden.

  Nee, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' is niet eetbaar. Het wordt vaak gekweekt als decoratieve plant in tuinen of hangmanden. Eet geen bladeren, bloemen of stelen van deze plant.

  Ja, veel kamerplanten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar dit kan variëren afhankelijk van de soort en grootte van de plant. Planten met grote bladeren en dichte groei kunnen geluid absorberen en de akoestiek in een ruimte verbeteren. Het is echter niet de belangrijkste reden om een plant aan te schaffen.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Verwijder oude bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De plant 'Amethyst' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en regelmatig wordt bemest volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem moet niet te zuur zijn en bij voorkeur neutraal tot licht alkalisch zijn. Zorg ervoor dat de plant genoeg voedingsstoffen uit de bodem kan halen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant op een vorstvrije plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  Je kunt de plant bemesten met een algemene vloeibare meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de plant regelmatig voeding volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

  Het is gunstig voor deze plant om een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Mulch beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en helpt vocht vast te houden. Kies een organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Amethyst' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, zijn preventieve maatregelen zoals regelmatig inspecteren en schoonhouden van de plant belangrijk. Daarnaast kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten ingezet worden. Bij ernstige besmettingen is het raadzaam om professioneel advies in te winnen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Amethyst' is een hangende plant uit de Pelargonium Peltatum Groep, ook bekend als hanggeranium. De plant kenmerkt zich door zijn opvallende paarse bloemen en donkergroene bladeren met een lichte geur. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in hangende manden of op verhoogde plekken. 'Amethyst' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor het decoreren van balkons, terrassen of binnenruimtes met voldoende licht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.