Pelargonium (Peltatum Grp) 'Madame Crousse'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Madame Crousse' is een hangende plant van de Peltatum Groep met prachtige dubbele bloemen in diverse tinten roze en wit. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant heeft donkergroene, glanzende bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. 'Madame Crousse' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in hangende manden of bloembakken. Deze Pelargonium staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een geliefde keuze voor het opfleuren van balkons, terrassen en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium 'Madame Crousse' behoort tot de groenblijvende planten. De bladeren blijven het hele jaar groen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Madame Crousse' is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen vorst. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Pelargonium 'Madame Crousse' is makkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de tuin. Het vereist regelmatig water geven en af en toe bemesten voor optimale groei. Deze plant kan ook goed overwinteren op een koele, lichte plek.

  Pelargoniums hebben meestal ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen elke plant om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en zich goed te ontwikkelen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot langere stelen en minder bloei.

  De Pelargonium 'Madame Crousse' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, Pelargoniums staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant kan dus zeker dienen als een bron van voedsel en nectar voor deze bestuivers in de tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in je tuin kan bevorderen. Daarnaast biedt het een schuilplaats en voedsel voor kleine dieren. Het is echter niet inheems en kan andere planten verdringen.

  De Pelargonium 'Madame Crousse' bloeit meestal van mei tot en met september. De bloei kan variëren en kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en kan zelfs bloeien in de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt wanneer het erg warm en zonnig is. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, Pelargonium 'Madame Crousse' is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen en het groen blad. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de bladeren die geluidstrillingen kunnen absorberen en reflecteren. Echter, het geluidsdempend effect van deze plant is niet zo groot als dat van specifieke geluidsdempende planten. Het is aan te raden om ook andere geluidsdempende maatregelen te nemen voor een beter resultaat.

 • Pelargoniums kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of zieke bladeren en knip lange uitlopers terug om een volle en gezonde plant te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei voor optimale resultaten.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot regelmatig wordt bewaterd, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, anders kunnen de wortels gaan rotten. Voeg eventueel compost toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Vermijd tocht en plaats de plant op een beschutte plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant wordt afgedekt met bijvoorbeeld stro of mulch om de wortels te beschermen. Daarnaast is het ook belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens de koudere maanden.

  Deze plant vereist regelmatige bewatering en moet goed gedraineerde grond hebben. Je kunt de plant voeden met een algemene meststof voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om gezond te blijven groeien.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om te bemesten in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten met een evenwichtige NPK-verhouding. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en bloeien.

  Het is aanbevolen om een laag mulch rond de basis van deze tuinplant aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Mulchen kan ook helpen om de grondtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden voor een gezonde groei van de plant. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of cacaodoppen als mulch.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur (pH 6,5-7,5). Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Gebruik eventueel meststoffen speciaal voor bloeiende planten om de groei te bevorderen.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten zoals deze, is regelmatig controleren van de bladeren en stengels op tekenen van plagen belangrijk. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatig water geven om schimmelvorming te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Madame Crousse' is een hangende plant van de Peltatum Groep met prachtige dubbele bloemen in diverse tinten roze en wit. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze plant heeft donkergroene, glanzende bladeren die mooi contrasteren met de kleurrijke bloemen. 'Madame Crousse' is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in hangende manden of bloembakken. Deze Pelargonium staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een geliefde keuze voor het opfleuren van balkons, terrassen en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.