Pelargonium (Peltatum Grp) 'Sybill Holmes'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Sybill Holmes' is een hangende geranium met mooie, dubbelbloemige bloemen in donkerroze en witte tinten. De bladeren zijn groen en hartvormig, waardoor de plant een weelderige uitstraling heeft. Deze plant is ideaal voor hanging baskets of als bodembedekker in de tuin. 'Sybill Holmes' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De bladeren blijven groen, zelfs in de winter. Dit zorgt ervoor dat de plant het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en moet tijdens de wintermaanden naar binnen worden gebracht of worden beschermd tegen vorst. Het is aan te raden om de plant op een vorstvrije plek te overwinteren, zoals een kas of serre. Het is ook mogelijk om de plant als eenjarige te kweken en elk jaar opnieuw te planten.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig aandacht. Ze gedijen goed in direct zonlicht en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om ze regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De Pelargonium 'Sybill Holmes' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en niet te dicht op andere planten staat. Houd ook rekening met de groeiruimte in de breedte en hoogte.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste groei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloei en een minder compacte groei.

  Pelargonium houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven. Over het algemeen heeft de plant één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de grond te nat wordt.

  Ja, Pelargonium planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit kan helpen bij de bestuiving en het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor een levendige sfeer.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan met hun nectarrijke bloemen, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Echter, ze bieden geen voedselbron voor inheemse dieren zoals vogels of kleine zoogdieren. Het planten van inheemse planten kan een grotere bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin.

  De bloei van deze plant begint meestal in mei en kan duren tot aan de eerste vorst in het najaar. Gedurende deze periode zal de plant constant bloemen produceren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens hete zomerdagen. Het blad kan verbranden als de plant te lang in direct zonlicht staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bedoeld is voor de tuin of als potplant. Eetbare planten zijn beter geschikt voor consumptie.

  Ja, sommige planten hebben het vermogen om geluid te absorberen en kunnen daarom een geluidsdempend effect hebben. Over het algemeen geldt echter dat planten niet voldoende geluid kunnen dempen om een significant verschil te maken in een drukke omgeving. Het is vooral de structuur van een gebouw of speciale geluidsisolerende materialen die effectiever zijn in het dempen van geluid.

 • Deze plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken voor een gezonde uitstraling. Snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen en in vorm te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant met regelmaat te controleren op vochtigheid en indien nodig water bij te geven.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Kies voor een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Voeg regelmatig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Beschermd tegen harde wind is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Je kunt dit doen door de plant naar binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig. Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg. Plaats de plant op een zonnige standplaats voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Sybill Holmes' kan goed gedijen met mulch. Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het aanbrengen van mulch rond de plant kan de groei en bloei bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een gezonde groei.

  De plant kan last krijgen van bladluizen, spintmijten en witte vlieg. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren en zo nodig behandelingen uit te voeren met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Ook is het goed om de plant af en toe te besproeien met water om ongedierte weg te spoelen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Sybill Holmes' is een hangende geranium met mooie, dubbelbloemige bloemen in donkerroze en witte tinten. De bladeren zijn groen en hartvormig, waardoor de plant een weelderige uitstraling heeft. Deze plant is ideaal voor hanging baskets of als bodembedekker in de tuin. 'Sybill Holmes' bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.