Pelargonium (Zonale Grp) 'Snowmass'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De plant Pelargonium 'Snowmass' is een Zonale Geranium met opvallende witte bloemen. Het heeft groen blad met zilverkleurige markeringen en een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien gedurende de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en is gemakkelijk te verzorgen. 'Snowmass' is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders of potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Snowmass' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter meestal afsterft en in het voorjaar weer opnieuw begint te groeien. Het is dus een niet-winterharde plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst. Pelargoniums zijn gevoelig voor kou en kunnen doodvriezen bij langdurige blootstelling aan lage temperaturen.

  Pelargoniums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Regelmatig doodknippen van verwelkte bloemen houdt de plant gezond en bevordert de bloei.

  De Pelargonium heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en voldoende licht en lucht te ontvangen. Houd rekening met de grootte van de pot of de ruimte in de tuin waar de plant geplaatst wordt.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze niet zo goed groeien en bloeien als ze zouden doen in de zon. Kies dus bij voorkeur een zonnige plek voor deze plant.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door ook wat kan opdrogen.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege de bloemvorm en de nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Pelargoniums trekken bestuivers aan door hun heldere bloemen en kunnen een bron van voedsel zijn voor insecten. Ze nemen echter niet actief deel aan de biodiversiteit van het ecosysteem. Het is belangrijk om ook inheemse plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen.

  'Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september, afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloeiperiode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.' De plant bloeit meestal in de zomermaanden en kan gedurende deze tijd constant bloemen produceren. De bloei kan dus enkele maanden aanhouden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Zorg er ook voor dat de grond goed wordt bemest om de groei en bloei te stimuleren.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Snowmass' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte plant om te consumeren. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Ja, veel planten hebben een geluidsdempende werking doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het is echter niet bekend of Pelargoniums specifiek geluidsdempend zijn. Het is mogelijk dat bepaalde eigenschappen van de plant en bladeren bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en eventuele dode bladeren te verwijderen. Snoei in het voorjaar ook de plant terug om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen of een vochtigheidsmeter te gebruiken.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en zal het goed doen in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen vorst. Deze tuinplanten kunnen geplant worden in borders, potten of hanging baskets.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral als het gaat om vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de wortels goed geïsoleerd zijn om de plant te helpen overleven tijdens koude temperaturen.

  Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige plek.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is een goede manier om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtverlies. Een laag mulch kan ook onkruid onderdrukken en de bodemvochtigheid behouden. Het is belangrijk om de mulch 5-10 cm van de stengels te houden om rot te voorkomen.

  Planten uit de Tuinplanten categorie geven de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is over het algemeen ideaal voor de gezonde groei en bloei van tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke middelen zoals neem olie, pyrethrum of knoflookspray worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de bladeren op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van insecten kan ook helpen. Daarnaast kan het plaatsen van insectenvallen rondom de planten een effectieve manier zijn om ongewenste beestjes te vangen.

 • Omschrijving

  De plant Pelargonium 'Snowmass' is een Zonale Geranium met opvallende witte bloemen. Het heeft groen blad met zilverkleurige markeringen en een compacte groeiwijze. De bloemen bloeien gedurende de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en is gemakkelijk te verzorgen. 'Snowmass' is een mooie toevoeging aan bloembedden, borders of potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.