Pelargonium (Zonale Grp)

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) is een populaire tuinplant die bekend staat om zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren. Deze plant heeft ronde, vlezige bladeren met een opvallende zonale band die vaak een andere kleur heeft dan de rest van het blad. De bloemen van de Zonale Grp zijn meestal helder gekleurd en bloeien in de zomermaanden. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde en bloeiende Pelargonium.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groene uitstraling in de tuin. Het is een populaire keuze voor het toevoegen van kleur en structuur aan de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en moet in de winter naar binnen worden gebracht om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant binnen te houden bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Deze plant kan het beste op een zonnige en beschutte plek worden gezet tijdens de warmere maanden.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt. Het enige wat je nodig hebt is een zonnige plek en regelmatig water geven. Verwijder af en toe de uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Pelargonium (Zonale Grp) heeft minimaal 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft tussen andere planten om zich te verspreiden. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het planten in de tuin.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) groeit het beste in de volle zon. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is dus het beste om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Het is beter om wat minder water te geven dan te veel.

  Pelargoniums staan niet bekend om het lokken van vlinders en bijen. Ze zijn voornamelijk geliefd om hun kleurrijke bloemen en afwisselend blad. Planten die populair zijn bij vlinders en bijen zijn onder andere lavendel, buddleja en echinacea.

  Pelargoniums bieden weinig tot geen voordelen voor de biodiversiteit, aangezien ze voornamelijk worden geteeld omwille van hun decoratieve waarde en niet als voedselbron voor dieren. Het zijn voornamelijk hybride planten die weinig insecten aantrekken en weinig ecologisch belang hebben. Voor meer biodiversiteit zijn inheemse planten en bloemen geschikter.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de herfst. De bloeiperiode kan zo'n 3 tot 4 maanden duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens warme zomerdagen. In de winter mag de plant op een lichtere plek staan met indirect zonlicht.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant staat erom bekend geluid te dempen door zijn bladeren en bloemen geluidstrillingen te absorberen. Het kan dus enigszins helpen om geluid in huis of in de tuin te verminderen.

 • Pelargonium (Zonale Grp) moet regelmatig gesnoeid worden om de plant compact en bossig te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, zeker tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Zonale Geranium heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de Zonale Geranium gezond en kleurrijk te houden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze tuinplant.

  Pelargoniums houden van een zonnige standplaats en gedijen goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar een vorstvrije plek te verplaatsen of te bedekken met een isolerend materiaal. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, om rotting te voorkomen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te verplanten en binnen te zetten tijdens de koudere maanden.

  Water geven wanneer de grond droog is. Regelmatig dood bloemen verwijderen om de groei te bevorderen. Bemesten in het voorjaar en regelmatig controleren op ziektes en plagen.

  Je kunt Tuinplanten bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Geef de meststof in het voorjaar en zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt voor een gezonde groei.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en houdt de grond vruchtbaar. Een laag mulch van 5-10 cm wordt aanbevolen voor optimale resultaten.

  Pelargoniums groeien het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen 6,0 en 7,0 wordt als ideaal beschouwd. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op bladluizen en spint. Deze kunnen bestreden worden met behulp van insecticide of door de bladeren af te spoelen met water en zeep. Een ander natuurlijk middel is het plaatsen van lieveheersbeestjes, die deze plagen opeten.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) is een populaire tuinplant die bekend staat om zijn mooie bloemen en decoratieve bladeren. Deze plant heeft ronde, vlezige bladeren met een opvallende zonale band die vaak een andere kleur heeft dan de rest van het blad. De bloemen van de Zonale Grp zijn meestal helder gekleurd en bloeien in de zomermaanden. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde en bloeiende Pelargonium.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.