Fragaria 'Frigo'

Fragaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fragaria 'Frigo' is een aardbeienplant die bekend staat om zijn grote en zoete vruchten. Het is een sterke en productieve plant die goed gedijt in de tuin of in potten. De 'Frigo' bloeit met witte bloemen en produceert sappige rode aardbeien die perfect zijn voor vers gebruik of om te verwerken in jam of desserts. Deze plant heeft een goed ontwikkeld wortelgestel en gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die jaarlijks terugkomt en vele jaren van lekkere aardbeien kan leveren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Fragaria 'Frigo' is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is dus geen groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een plant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de oude bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Fragaria heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en verspreid zich horizontaal via uitlopers. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd ook voldoende ruimte tussen verschillende planten om een goede luchtcirculatie te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Te weinig zonlicht kan leiden tot een verminderde bloei en groei. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten zoals Fragaria 'Frigo' hebben meestal één à twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Regelmatig controleren of de grond droog aanvoelt voordat je water geeft, is aanbevolen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die het produceert. Dit maakt het een waardevolle aanwinst voor de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, aardbeiplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast kunnen vogels en andere dieren genieten van de rijpe vruchten. Het is dus een positieve aanwinst voor de tuin en lokale leefomgeving.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt meestal 4 tot 6 weken. Na de bloei zal de plant vruchten gaan vormen.

  Ja, deze plant heeft veel zonlicht nodig en kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes. In de volle zon zal de plant goed groeien en zal hij rijk bloeien.

  Ja, de vruchten van deze plant zijn eetbaar en worden veel gebruikt in diverse gerechten. Het is belangrijk om de vruchten rijp te plukken voor de beste smaak. De plant wordt vaak geteeld in tuinen en wordt ook wel aardbei genoemd.

  Ja, de plant 'Fragaria 'Frigo'' heeft het vermogen om geluid te absorberen en te dempen dankzij de bladeren en het groeiende oppervlak. Dit maakt het een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte.

 • Het is belangrijk om de uitlopers van de plant regelmatig te verwijderen om de groei te bevorderen. Snoei ook de oude, zwakke of zieke bladeren en stelen weg voor een gezonde en mooie plant. Bij het snoeien is het handig om gebruik te maken van scherpe en schone snoeischaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet doorweekt is. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Voor Tuinplanten zoals Fragaria 'Frigo' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, gemengd met wat organisch materiaal voor voeding. Vermijd zware kleigrond die water vasthoudt, dit kan leiden tot wortelrot bij de plant. Pas op met meststoffen die te sterk zijn, dit kan de plant schaden.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en voedingsstoffen voor optimale groei. Vermijd te natte of te zure grond voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Strawberries geven de voorkeur aan een zonnige standplaats met goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en lucht te krijgen. Plaats de plant op een beschutte plek om de vruchten te beschermen tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Dit kan worden gedaan door een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om de plant tijdens droge periodes water te geven zodat de wortels niet uitdrogen.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten of fruitstruiken en breng deze aan volgens de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei, dus houd u aan de aanbevolen doseringen.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit kan gedaan worden met stro, houtsnippers of compost. Mulchen helpt ook om de bodemtemperatuur stabiel te houden en beschermt de wortels tegen vorst.

  De Tuinplanten prefereren een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Bemest de grond regelmatig met organische materie om de zuurgraad en voedingsstoffen op peil te houden. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte bij Tuinplanten te bestrijden, kunt u overwegen om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals parasitaire aaltjes of roofmijten. Ook kunt u de plant regelmatig controleren op ongedierte en deze indien nodig handmatig verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste omstandigheden te creëren voor de plant, zoals voldoende zonlicht en water, zodat deze gezond blijft en minder vatbaar is voor plagen.

 • Omschrijving

  De Fragaria 'Frigo' is een aardbeienplant die bekend staat om zijn grote en zoete vruchten. Het is een sterke en productieve plant die goed gedijt in de tuin of in potten. De 'Frigo' bloeit met witte bloemen en produceert sappige rode aardbeien die perfect zijn voor vers gebruik of om te verwerken in jam of desserts. Deze plant heeft een goed ontwikkeld wortelgestel en gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die jaarlijks terugkomt en vele jaren van lekkere aardbeien kan leveren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.