Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' is een compacte en langzaam groeiende hortensia met blauwe bloemen. De plant heeft donkergroene bladeren en bloeit van juni tot september. 'Blauer Zwerg' is geschikt voor kleinere tuinen en borders en kan ook goed in potten op terrassen worden geplant. De bloemen kunnen van kleur veranderen naar roze in een minder zure bodem. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een uitbundige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' heeft gematigd onderhoud nodig en vereist regelmatig water geven en bemesting. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten maar uit direct zonlicht te houden. Verder is het raadzaam om de gedroogde bloemen regelmatig te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem daarom het liefst op een plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht in de middaguren om verbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Deze kamerplant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Te veel zon kan de bladeren verbranden en de bloemen doen verwelken. Het is dus beter om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Ja, de Hydrangea houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij tochtige ramen of deuren staat.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 3 tot 4 maanden.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te verzorgen en stof van de bladeren te verwijderen voor optimale luchtzuiverende werking.

  De ideale temperatuur voor mij is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hier voel ik me het meest comfortabel en kan ik goed gedijen als kamerplant. Temperaturen buiten dit bereik kunnen invloed hebben op mijn gezondheid.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, na de vorstperiode. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de overige takken terug tot de gewenste lengte. Zorg ervoor dat je altijd scherpe en schone snoeischaar gebruikt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met de wortels in het water staat. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten zoals deze hebben goed doorlatende potgrond nodig die ook vocht vasthoudt. Een mengsel van potgrond met wat scherp zand en vermiculiet kan de drainage verbeteren, wat belangrijk is voor deze plant. Voedzame potgrond speciaal ontworpen voor bloeiende planten kan ook nuttig zijn voor de optimale groei en bloei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale zuurgraad. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de grond en vermijd sterke, directe zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en eventueel bij te voeden om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht en bemest de plant in het voorjaar en najaar voor optimale groei. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste regelmatig stof verwijderen van de bladeren met een zachte vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en voorkomt eventuele ziektes. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet hem bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, en vermijd tocht. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet onder de 15 graden Celsius daalt.

  Kamerplanten zoals Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' hebben de voorkeur voor een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid rond de 50-60% te houden om uitdroging van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' gedijt het beste in een zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen 5,5 en 6,5 ligt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed draineert.

  Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot gebrek aan bloemen en gezonde bladeren.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Blauer Zwerg' is een compacte en langzaam groeiende hortensia met blauwe bloemen. De plant heeft donkergroene bladeren en bloeit van juni tot september. 'Blauer Zwerg' is geschikt voor kleinere tuinen en borders en kan ook goed in potten op terrassen worden geplant. De bloemen kunnen van kleur veranderen naar roze in een minder zure bodem. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een uitbundige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.