Dianthus 'Maldives'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Maldives' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met een mooie roze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen in overvloed gedurende de zomermaanden. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Maldives' is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen stimuleert herbloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Dianthus 'Maldives' is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen. Deze plant behoudt dus zijn blad, zelfs in de winter.

  Dianthus 'Maldives' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is daarnaast belangrijk om de plant in goed gedraineerde grond te planten.

  Dianthus 'Maldives' is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  "Dianthus 'Maldives'" heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten, zodat ze voldoende lucht en zonlicht kunnen krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de planten bij het aanplanten.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant tenminste 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw zal de bloei minder uitbundig zijn.

  Dianthus 'Maldives' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en de nectarrijke bloemen. Het is een ideale plant om biodiversiteit in de tuin te bevorderen. Planten die vlinders en bijen aantrekken zijn vaak kleurrijk en hebben geurende bloemen.

  Tuinplanten zoals de Dianthus 'Maldives' kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in tuinen door het aantrekken van insecten en bestuivers. De bloemen bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Door het toevoegen van diverse plantensoorten, kunnen tuinen een waardevolle habitat vormen voor verschillende soorten flora en fauna.

  De plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens droge periodes. In de volle zon zal de plant rijker bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om de plant niet te eten.

  Ja, door de bladeren en bloemen kan de plant bepaalde geluidsgolven absorberen en zo een kleine geluidsdempende eigenschap hebben. Het effect zal echter minimaal zijn en niet te vergelijken met specifieke geluidsdempende materialen. Het is vooral een mooie toevoeging aan de tuin vanwege de kleurrijke bloemen.

 • Dianthus 'Maldives' kan in het voorjaar na de bloei licht gesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en de plant er verzorgd uit te laten zien. Gebruik scherpe snoeischaar voor een nette snoei.

  Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter overmatig water geven, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Tuinplanten Dianthus 'Maldives' vereist goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, bij voorkeur met een neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  'Dianthus 'Maldives'' gedijt het beste op een zonnige standplaats, bij voorkeur in goed doorlatende grond. Deze plant kan ook goed gedijen in een rotstuin of border. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals Dianthus hebben in de winter vaak bescherming nodig tegen strenge vorst en vocht. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren, stro of een speciale plantenhoes. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant 'Dianthus 'Maldives'' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Dianthus 'Maldives' kunnen in het voorjaar worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest niet te veel om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken, wat de plant gezond houdt en de groei bevordert. Gebruik organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro als mulchlaag rondom de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant optimaal te laten gedijen.

  De plant gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Tuinanjers kunnen gevoelig zijn voor aanvallen van bladluizen, trips en spint. Om deze plagen te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals natuurlijke vijanden of neemolie worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen van de insecten kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Maldives' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met een mooie roze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en verschijnen in overvloed gedurende de zomermaanden. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. 'Maldives' is perfect voor borders, rotstuinen en bloembakken. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen stimuleert herbloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.