Erigeron

Erigeron

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erigeron, ook wel bekend als de "fijnstraal", is een geslacht van bloeiende planten uit de familie Asteraceae. Deze planten hebben meestal kleine bloemen met witte of lila bloemblaadjes en een geel hartje. Erigeron is een vast plant en komt van nature voor in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze gedijen goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en vereisen goed doorlatende grond. Erigeron wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Erigeron is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en groeit in het voorjaar weer nieuwe bladeren. Het is een seizoensgebonden plant.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant goed beschermd is tegen vorst. In sommige gevallen kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag mulch.

  Tuinplanten van dit type zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in de meeste bodemsoorten en vragen niet veel water. De planten hebben weinig last van ziektes en plagen.

  Erigeron heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om de planten ongeveer 30-40 cm uit elkaar te planten, zodat ze genoeg ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Het is ook belangrijk om de planten regelmatig te snoeien om te voorkomen dat ze te dicht op elkaar groeien.

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, planten van de Erigeron familie zijn goed voor biodiversiteit, omdat ze bijen en andere bestuivers aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan de verscheidenheid van planten en dieren in de tuin. Het is belangrijk om diverse plantensoorten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Erigeron bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan duren van 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is beter om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei. De plant heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig.

  Erigeron is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan leiden tot misselijkheid of andere gezondheidsproblemen.

  De plant "Erigeron" heeft geen specifieke eigenschappen waardoor hij geluidsdempend is. Over het algemeen hebben tuinplanten een beperkte geluidsdempende werking. Het gebruik van beplanting kan echter nog steeds helpen om geluid te absorberen.

 • Het snoeien van de plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar, na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit bevordert de groei van nieuwe scheuten en bloemen.

  Geef regelmatig water aan de Erigeron plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Het is beter om minder vaak water te geven maar dan wel grondig, dan regelmatig kleine hoeveelheden water te geven.

  Erigeron groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel regelmatig wordt bewaterd. Het gebruik van een meststof speciaal voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Erigeron gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gedijen.

  De tuinplant Erigeron gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant kan goed groeien in de borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Tuinplanten zoals Erigeron hebben meestal geen bescherming nodig tijdens de wintermaanden, maar voor extra zekerheid kunnen mulch of een beschermhoes worden toegepast. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd te veel vocht om vorstschade te voorkomen. Het is ook aan te raden om de planten tijdig te snoeien om winterhardheid te bevorderen.

  Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. De plant kan gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Een algemene meststof voor bloeiende planten kan worden gebruikt om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Het is belangrijk om de bemesting volgens de aanbevelingen op de verpakking toe te dienen.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant te beschermen en te voeden. Het helpt ook om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Gebruik organische mulch zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  Erigeron gedijt het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen 6,5 en 8. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met behulp van kalk of andere bodemverbeteraars. Te zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Een andere optie is het handmatig verwijderen van de insecten. Daarnaast kunnen planten die gevoelig zijn voor bepaald ongedierte worden geïsoleerd om verspreiding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Erigeron, ook wel bekend als de "fijnstraal", is een geslacht van bloeiende planten uit de familie Asteraceae. Deze planten hebben meestal kleine bloemen met witte of lila bloemblaadjes en een geel hartje. Erigeron is een vast plant en komt van nature voor in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze gedijen goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties en vereisen goed doorlatende grond. Erigeron wordt vaak gebruikt in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.