Vriesea 'Splenriet'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea 'Splenriet' is een sierlijke en exotische plant met lange, smalle bladeren die lijken op speervormige varens. De bladeren hebben een diepgroene kleur met opvallende rode en roze strepen die vanuit het midden naar de randen lopen. De plant produceert een opvallende bloeikolf met heldere rode bloemen die uit het midden van de plant omhoog groeit. Vriesea 'Splenriet' is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt bij voldoende licht en regelmatig water geven. Deze plant voegt een tropisch tintje toe aan elke kamer en is een echte blikvanger.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Het is belangrijk om af en toe de bladeren stofvrij te maken en dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet hem op een plek met veel indirect zonlicht voor het beste resultaat. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Kamerplanten zoals de Vriesea 'Splenriet' hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen twee gietbeurten licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  De Vriesea 'Splenriet' gedijt goed bij warme temperaturen en houdt van een plek met voldoende licht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of extreme temperaturen. Over het algemeen kan gezegd worden dat deze kamerplant warmte prettig vindt.

  De Vriesea 'Splenriet' bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Vriesea 'Splenriet' is een luchtzuiverende plant en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal ervoor zorgen dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • Het is niet nodig om de Vriesea 'Splenriet' te snoeien. Het is een plant die van nature compact blijft en geen speciale snoei nodig heeft. Eventueel bruine of dode bladeren kunnen worden weggeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de plant met mate water krijgen.

  Voor de Vriesea 'Splenriet' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten. Het regelmatig vernieuwen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Vriesea 'Splenriet' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te ondersteunen.

  Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Geef regelmatig water in de zomer, maar laat de grond tussen gietbeurten droog worden. Gebruik in de lente en zomer eens per maand plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig de stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Af en toe een douche nemen onder lauwwarm water kan ook helpen om het stof weg te spoelen.

  De Vriesea 'Splenriet' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Zorg ervoor dat de plant op een stabiele en warme plek staat, weg van tocht en direct zonlicht.

  Vriesea 'Splenriet' gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en de omgeving vochtig te houden. Een luchtbevochtiger kan ook worden gebruikt om de ideale luchtvochtigheidsniveaus te behouden.

  Kamerplanten hebben vaak een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te waarborgen.

  Het is aan te raden om de plant van maart tot en met september te bemesten met vloeibare mest voor bloeiende kamerplanten. Geef de plant tijdens de rustperiode van oktober tot en met februari geen mest. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Vriesea 'Splenriet' is een sierlijke en exotische plant met lange, smalle bladeren die lijken op speervormige varens. De bladeren hebben een diepgroene kleur met opvallende rode en roze strepen die vanuit het midden naar de randen lopen. De plant produceert een opvallende bloeikolf met heldere rode bloemen die uit het midden van de plant omhoog groeit. Vriesea 'Splenriet' is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant die goed gedijt bij voldoende licht en regelmatig water geven. Deze plant voegt een tropisch tintje toe aan elke kamer en is een echte blikvanger.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.