Helenium

Helenium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helenium is een vaste plant die bekend staat om zijn opvallende bloemen in warme herfsttinten zoals geel, oranje en rood. De bloemen hebben een goede bloeitijd en trekken vlinders en bijen aan. Helenium houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders en prairietuinen vanwege zijn kleurrijke en langbloeiende bloemen. Helenium kan in hoogte variëren, afhankelijk van de soort, en het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Helenium is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een typische tuinplant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  Tuinplanten kunnen over het algemeen temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is echter altijd beter om de plant te beschermen bij extreme kou. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  Ja, Helenium is over het algemeen makkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en regelmatig water krijgt. Het snoeien van uitgebloeide bloemen kan helpen om de plant gezond te houden.

  Helenium heeft ongeveer 60-90 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij goed kan uitgroeien en zich kan ontwikkelen. Houd hier rekening mee bij het planten in de tuin.

  Helenium groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies dus een zonnige plek voor optimale groei en bloei.

  Helenium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Ongeveer 1-2 keer per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van deze bestuivers. Het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Helenium is een plant die aantrekkelijk is voor bijen, vlinders en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door het aanbieden van nectar en stuifmeel kunnen deze insecten zich voeden en voortplanten. Daarnaast zorgt Helenium ook voor kleur en variatie in de tuin.

  De bloei van deze plant begint meestal in juli en kan duren tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 8 tot 10 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te beschermen tegen uitdroging.

  Nee, de plant Helenium is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt om zijn kleurrijke bloemen en decoratieve waarde in de tuin of als snijbloem. Eetbaarheid van planten wordt niet aanbevolen, tenzij uitdrukkelijk bekend is dat ze veilig zijn voor consumptie.

  Nee, de plant is niet geluidsdempend. Het blad en de bloemen hebben geen speciale eigenschappen die geluid kunnen absorberen. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • In het voorjaar kunnen de dode stengels van de plant worden teruggesnoeid tot aan de grond. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant niet te rigoureus, omdat hij vaak later in het seizoen nog bloeit op de oude stengels.

  De Helenium plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef water aan de planten aan de basis, vermijd bladnatheid om ziektes te voorkomen.

  Gebruik voor tuinplanten een potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Kies een goed doorlatende potgrond voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Helenium gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Voeg compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Helenium gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin, waar het minstens 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet constant vochtig blijft. Deze tuinplanten doen het goed in borders of als snijbloem.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door een dikke laag mulch of bladeren aan te brengen rondom de wortels. Eventueel kan een beschermende doek of vlies worden gebruikt om de plant te beschermen tijdens koude wintermaanden. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Helenium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen. Geef de plant in het voorjaar wat organische mest voor een gezonde groei.

  Helenium heeft behoefte aan een voedzame bodem en regelmatige bemesting. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is gunstig voor de plant, het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het gebruik van organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  Helenium gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale bloei.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, slakken en rupsen. Het is mogelijk om deze plagen te bestrijden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of door het handmatig verwijderen van het ongedierte. Het is aan te raden om preventieve maatregelen te nemen om de Tuinplanten gezond en vrij van ongedierte te houden.

 • Omschrijving

  Helenium is een vaste plant die bekend staat om zijn opvallende bloemen in warme herfsttinten zoals geel, oranje en rood. De bloemen hebben een goede bloeitijd en trekken vlinders en bijen aan. Helenium houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant wordt vaak gebruikt in borders en prairietuinen vanwege zijn kleurrijke en langbloeiende bloemen. Helenium kan in hoogte variëren, afhankelijk van de soort, en het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.