Heuchera

Heuchera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heuchera is een populaire vaste plant die bekend staat om zijn decoratieve bladeren in verschillende kleuren zoals groen, rood, paars en zilverachtig. De plant bloeit in de zomer met kleine bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Heuchera gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is een relatief onderhoudsarme plant die goed geschikt is voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Heuchera kan zowel in potten als in de volle grond worden gekweekt en kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van scheuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Ze behouden hun blad gedurende het hele jaar. Het zijn mooie planten die ook in de winter kleur in de tuin brengen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om bij temperaturen onder -10 graden Celsius extra maatregelen te nemen, zoals het afdekken met bladeren of mulch.

  Heuchera is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft. Het heeft slechts af en toe water en bemesting nodig. Daarnaast is het ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

  Heuchera heeft ongeveer 30 tot 50 cm ruimte nodig tussen zichzelf en andere planten. Het is belangrijk om genoeg ruimte te laten voor de plant om zich te ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  Ja, de plant gedijt goed in de schaduwrijke gebieden en kan zelfs worden geplant in de buurt van bomen of gebouwen. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft en goed gedraineerd is. De plant zal zich goed ontwikkelen met voldoende licht en vocht.

  Heuchera heeft regelmatig water nodig en moet niet uitdrogen. Geef de plant 1-2 keer per week water, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig.

  Ja, de plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is een populaire keuze in tuinen om deze reden.

  Ja, Heuchera trekt bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede komt. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem en draagt zo bij aan de biodiversiteit. Planten zoals Heuchera helpen om het evenwicht in de tuin te behouden.

  Heuchera bloeit meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode kan variëren, maar duurt over het algemeen ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook wat schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant in de ochtend of avond water te geven om verbranding van het blad te voorkomen.

  Het blad van de Heuchera plant is eetbaar en wordt soms toegevoegd aan salades. Echter, het wordt over het algemeen niet aangeraden om de plant te consumeren, omdat sommige soorten giftig kunnen zijn. Het is belangrijk om voor gebruik altijd de specifieke soort te controleren.

  Tuinplanten zoals Heuchera kunnen geluid enigszins dempen doordat ze geluidsgolven absorberen met hun bladeren. Echter, ze zijn niet zo effectief als bijvoorbeeld een geluidsscherm. Over het algemeen kunnen planten bijdragen aan een stillere omgeving in de tuin.

 • Heuchera moet in het voorjaar gesnoeid worden om oude bladeren te verwijderen en de plant weer fris te laten groeien. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren gedurende het groeiseizoen. Snoei de bloemstelen na de bloei om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef water aan de basis van de plant en niet van bovenaf om schimmelziektes te voorkomen.

  Heuchera gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet drassig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Heuchera groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. De plant gedijt goed in zowel zure als neutrale bodems.

  Heuchera groeit het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd plekken met felle zon en droge grond.

  Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Bedek de grond rondom de plant met een laagje mulch om de wortels te beschermen. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met vliesdoek of dennentakken.

  Heuchera heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de meeste bodems. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Gebruik in het voorjaar een algemene meststof voor tuinplanten om Heuchera te voeden. Geef de plant geen teveel mest, dit kan leiden tot overmatige groei en zwakheid. Tijdens het groeiseizoen kan een organische meststof gebruikt worden voor een gezonde groei.

  Mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam of bladeren van de plant komt.

  Heuchera heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld meststoffen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van aantasting. Maak gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen om plaaginsecten te bestrijden. Door de planten gezond te houden en te voorzien van voldoende voedingsstoffen, zijn ze beter bestand tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Heuchera is een populaire vaste plant die bekend staat om zijn decoratieve bladeren in verschillende kleuren zoals groen, rood, paars en zilverachtig. De plant bloeit in de zomer met kleine bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Heuchera gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is een relatief onderhoudsarme plant die goed geschikt is voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Heuchera kan zowel in potten als in de volle grond worden gekweekt en kan zich gemakkelijk vermeerderen door middel van scheuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.