Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn prachtige, grote bloemen. De bloemen van deze plant hebben een dieproze kleur en bloeien in het voorjaar. 'Panfilia' is een compacte variëteit die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze Rhododendron kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1 meter en is een mooie aanvulling voor een tuin of terras. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een gezonde groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' is niet veeleisend en gedijt goed binnenshuis. Regelmatig water geven en een lichte standplaats zijn belangrijk voor een gezonde groei. Vermijd tocht en temperatuurschommelingen voor optimale resultaten.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' heeft veel licht nodig om goed te gedijen als kamerplant. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Rhododendrons hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de licht- en luchtvochtigheid in de ruimte. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt beter indirect licht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het voldoende licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle zon. Overmatig zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  De Rhododendron houdt van een gematigd warme temperatuur tussen de 18-22°C. Extreme hitte kan de plant beschadigen, dus vermijd direct zonlicht en zorg voor een constante temperatuur. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid en voorkom tocht.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt gemiddeld 2 tot 4 weken.

  Ja, Rhododendrons staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen doordat ze schadelijke stoffen uit de lucht opnemen. Daarnaast zorgen ze voor een verhoging van de luchtvochtigheid in huis, wat ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant kan de luchtzuiverende werking verder versterken.

  Ja, deze plant gedijt goed op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extremen in temperatuur. Het is aan te raden om de plant op een constante en gematigde temperatuur te houden.

 • Rhododendrons kunnen het beste direct na de bloei lichtjes worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel oude bloemen weg voor een gezonde groei. Let op dat je niet te diep snoeit, want dit kan de bloei verminderen.

  Deze plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water zodat de grond niet uitdroogt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te drassig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd kalkrijk water.

  Deze plant houdt van zure potgrond met een goede drainage. Gebruik een mix van turf en schors om de grond licht en luchtig te houden. Verpot de plant om de paar jaar om de grond vers te houden.

  De rhododendron gedijt het beste in zure, goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond nooit te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' heeft wekelijks water nodig en moet op een lichte plek zonder direct zonlicht staan. Regelmatig bemesten is belangrijk voor gezonde groei.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een zachte doek of borstel om stof te verwijderen en de plant er fris uit te laten zien. Je kunt ook de bladeren afspoelen onder lauw water om eventueen stof weg te spoelen. Zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat je de plant weer terugzet op zijn plek.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur 's nachts niet onder de 15 graden Celsius komt. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen.

  Rhododendrons houden van een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien is belangrijk. Plaats een luchtbevochtiger in de buurt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning staat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' gedijt het beste in een zure bodem met een pH van ongeveer 4,5 tot 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig de bodem aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  Rhododendrons hebben een zure bodem nodig en kunnen bemest worden met een speciale rhododendronmest. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Panfilia' is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn prachtige, grote bloemen. De bloemen van deze plant hebben een dieproze kleur en bloeien in het voorjaar. 'Panfilia' is een compacte variëteit die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Deze Rhododendron kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1 meter en is een mooie aanvulling voor een tuin of terras. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om een gezonde groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.