Ficus elastica 'Abidjan'

Ficus elastica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus elastica 'Abidjan' is een variëteit van de rubberplant met opvallende heldergroene bladeren en een compacte groei. De bladeren hebben een glanzende textuur en zijn ovaalvormig met puntige uiteinden. Deze plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en is relatief eenvoudig te verzorgen. Het is een geschikte kamerplant die weinig licht nodig heeft en regelmatig water nodig heeft. De Ficus elastica 'Abidjan' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan een verfrissende toevoeging zijn aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, maar kan goed gedijen in normale kamertemperaturen en lichte omstandigheden. Het snoeien en verpotten van de plant is ook eenvoudig.

  Ja, de Ficus elastica 'Abidjan' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Echter, de plant kan ook overleven in een ruimte met minder licht.

  De Ficus elastica 'Abidjan' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel, daarom is het beter om de plant op een plek met indirect zonlicht te plaatsen. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het beste is om de plant op een plek te zetten met helder, maar gedempt licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan plotse temperatuurveranderingen. Het is aangeraden om de plant weg te houden van tocht en koude luchtstromen.

  De Ficus elastica 'Abidjan' bloeit zelden als kamerplant. Als de plant toch bloeit, gebeurt dit meestal in de maanden april tot juni. De bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Ficus elastica 'Abidjan' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, Ficus elastica 'Abidjan' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het best bij een gematigde kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en temperatuurschommelingen.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Ook kan je de plant snoeien om de vorm te behouden of te verjongen. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of de zomer.

  De Ficus elastica 'Abidjan' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de herfst en winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ficus elastica 'Abidjan' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen water blijft staan. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De Ficus elastica 'Abidjan' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een pH van 6 tot 7. Het is belangrijk dat de bodem vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Het regelmatig bemesten van de plant bevordert de groei en gezondheid.

  De plant heeft baat bij regelmatig water geven en houdt van een lichte standplaats. Af en toe de bladeren afstoffen en de plant verpotten kan ook helpen bij goed onderhoud. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om bladverbranding te voorkomen.

  Het is belangrijk om de bladeren af en toe voorzichtig af te stoffen met een vochtige doek, om de plant schoon en gezond te houden. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays op de bladeren, dit kan schade veroorzaken. Vergeet ook niet om regelmatig dode bladeren te verwijderen voor een optimale groei van de plant.

  De Ficus elastica 'Abidjan' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij veel indirect zonlicht kan krijgen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt van tocht of verwarmingselementen staat.

  Een ideale luchtvochtigheid voor Kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen kan je de plant regelmatig besproeien met water of een luchtbevochtiger gebruiken. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Ficus elastica 'Abidjan' heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging bij deze kamerplant. Het is daarom aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen.

  Het is belangrijk om een meststof te kiezen die speciaal is ontworpen voor kamerplanten, en deze te gebruiken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je toedient. Vooral in het voorjaar en de zomer heeft de plant behoefte aan extra voedingsstoffen om gezond te blijven.

 • Omschrijving

  De Ficus elastica 'Abidjan' is een variëteit van de rubberplant met opvallende heldergroene bladeren en een compacte groei. De bladeren hebben een glanzende textuur en zijn ovaalvormig met puntige uiteinden. Deze plant kan een indrukwekkende hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en is relatief eenvoudig te verzorgen. Het is een geschikte kamerplant die weinig licht nodig heeft en regelmatig water nodig heeft. De Ficus elastica 'Abidjan' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan een verfrissende toevoeging zijn aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.