Phlox

Phlox

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Phlox is een kleurrijke en geurige plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, wit en rood. De bloemen van Phlox groeien in dichte trossen en bloeien van de lente tot de herfst, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuinen en borders. Phlox gedijt het beste in de volle zon en vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan ook worden gebruikt als snijbloem voor boeketten. Phlox vereist regelmatig water geven en bemesten om gezond te blijven en overvloedig te bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Phlox is een bladverliezende plant en verliest in de herfst zijn bladeren. Het is dus geen groenblijvende plant en zal in de winter kaal zijn.

  Phlox is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Het gebruiken van mulch kan helpen bij het beschermen van de plant tijdens koudere temperaturen.

  Phlox is een makkelijk te onderhouden plant en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

  Phlox heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij Phlox worden geplaatst, zodat ze voldoende licht en voedingsstoffen kunnen krijgen.

  Ja, Phlox groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar het kan ook gedijen in gedeeltelijke of lichte schaduw. Het zal waarschijnlijk niet bloeien zo overvloedig als het zou doen in de volle zon.

  Tuinplanten zoals Phlox hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het extreem warm en droog weer is. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is beter om diep te bewateren in plaats van oppervlakkig.

  Ja, Phlox trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een populaire plant voor tuinen vanwege de kleurrijke bloemen en de mogelijkheid om natuurlijke bestuivers aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die ondersteuning biedt aan de biodiversiteit.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor kleur en variatie in de tuin, wat verschillende diersoorten aantrekt. Het biedt ook beschutting en voedsel voor kleine dieren.

  Phlox bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, Phlox kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, Phlox is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagproblemen.

  Ja, Phlox heeft de potentie om geluid enigszins te dempen door zijn bladeren en takken, maar het effect is beperkt. Over het algemeen zijn grotere en dichter bebladerde planten effectiever in het dempen van geluid dan kleinere planten zoals Phlox.

 • Phlox kan het beste na de bloei tot ongeveer vijf centimeter boven de grond teruggesnoeid worden. Dit bevordert een gezonde groei en bloei in de toekomst. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken.

  Phlox heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Phlox hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Gebruik bij het verpotten of planten van Phlox daarom een speciale potgrond voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  De phlox gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is ook belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is Phlox gedijt goed in vruchtbare en vochtige grond

  Het is belangrijk om tuinplanten in de winter te beschermen tegen vorst, vooral jonge planten. Dit kan worden gedaan door de planten te bedekken met mulch, stro of een beschermhoes. Het is ook verstandig om planten te verplaatsen naar een beschermde locatie of ze te beschermen met een laagje bladeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Phlox kunnen profiteren van bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen en tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te voeden. Let op dat je de juiste meststof gebruikt voor bloeiende planten om de beste resultaten te behalen.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de bodem, het onderdrukken van onkruid en het reguleren van de bodemtemperatuur. Het is belangrijk om organisch materiaal zoals bladeren, stro of compost te gebruiken als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt.

  De Phlox gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de Phlox gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en aangetaste bladeren of bloemen te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het planten van companion plants zoals goudsbloemen kan ook helpen om ongedierte af te weren. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom dat de plant te nat wordt, om zo schimmel en andere ziektes te voorkomen.

 • Omschrijving

  Phlox is een kleurrijke en geurige plant die bekend staat om zijn prachtige bloemen in verschillende tinten zoals roze, paars, wit en rood. De bloemen van Phlox groeien in dichte trossen en bloeien van de lente tot de herfst, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuinen en borders. Phlox gedijt het beste in de volle zon en vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan ook worden gebruikt als snijbloem voor boeketten. Phlox vereist regelmatig water geven en bemesten om gezond te blijven en overvloedig te bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.