Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame is een prachtige bloeiende plant met opvallende bloemen in rood, oranje en roze tinten. De bladeren van deze plant zijn groen en hebben een zonale tekening, wat betekent dat ze een donkere zone hebben in het midden van het blad. De Meriflame bloeit rijkelijk en is perfect voor het opfleuren van terrassen, balkons en tuinen. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Pelargoniums staan bekend om hun lange bloeiperiode en makkelijke onderhoud, waardoor ze geliefd zijn bij tuinliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargoniums zijn niet winterhard en worden meestal behandeld als eenjarige planten. Ze zijn niet groenblijvend en sterven meestal af bij de eerste vorst. Het is belangrijk om ze voor de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water en zonlicht nodig, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is raadzaam om de plant minstens 20 tot 30 centimeter ruimte te geven tussen andere planten, zodat het zich vrij kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het trekt bestuivers aan en kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Planten zoals deze zijn een waardevolle toevoeging aan de tuin.

  Pelargoniums staan niet bekend om hun bijdrage aan de biodiversiteit, omdat ze voornamelijk decoratief zijn en weinig voedingswaarde bieden voor dieren. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten aan te planten die wel bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voeding om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar en worden meestal niet aanbevolen voor consumptie. Het is beter om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin of op het balkon.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt effect op geluidsdemping vanwege hun beperkte omvang en structuur. Als je op zoek bent naar geluidsdempende planten, zijn er andere soorten die effectiever zijn, zoals grote bomen of struiken met dichte bladeren.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoei daarnaast in het voorjaar de plant terug om een compacte vorm te behouden. Verwijder ook eventuele zwakke of dode takken voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Verpot de plant indien nodig in een nieuwe pot met verse potgrond om de gezondheid te bevorderen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn om een gezonde groei van de plant te bevorderen. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen en zorg regelmatig voor bemesting. Het is belangrijk dat de bodem pH-neutraal tot licht zuur is.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de plant in de winter te beschermen, is het belangrijk om deze naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een kas of serre. Je kunt ook een beschermhoes of jutezak gebruiken om de plant tegen vorst te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om rotten te voorkomen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven en voeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Zorg voor een regelmatige bemesting met een universele meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Geef de meststof elke 2-4 weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik bij voorkeur vloeibare meststof voor een gelijkmatige groei en bloei.

  Mulchen is belangrijk voor Tuinplanten om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren als mulchlaag. Breng de mulchlaag aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam van de plant vrij blijft.

  De zuurgraad van de bodem voor de plant Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame moet neutraal tot licht zuur zijn. Dit komt doordat deze plant gedijt in een bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te vochtige omstandigheden om ongedierte te voorkomen. Controleer regelmatig op bladluizen, spintmijten en witte vlieg en verwijder ze indien nodig met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen ook helpen bij de bestrijding van ongedierte op deze plant.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Meriflame is een prachtige bloeiende plant met opvallende bloemen in rood, oranje en roze tinten. De bladeren van deze plant zijn groen en hebben een zonale tekening, wat betekent dat ze een donkere zone hebben in het midden van het blad. De Meriflame bloeit rijkelijk en is perfect voor het opfleuren van terrassen, balkons en tuinen. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Pelargoniums staan bekend om hun lange bloeiperiode en makkelijke onderhoud, waardoor ze geliefd zijn bij tuinliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.