Pelargonium (Zonale Grp) 'Meripino'

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) 'Meripino' is een mooie en decoratieve plant met opvallende roze bloemen. Het blad heeft een groene kleur met een opvallende zilverachtige rand. Deze plant staat graag op een zonnige plek en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en goed gedijt in goed doorlatende grond. De 'Meripino' is een populaire keuze voor tuinen, borders en bloembakken vanwege de opvallende bloemen en de lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Zonale Grp) 'Meripino' is een groenblijvende plant die het hele jaar door blad behoudt. Deze plant kan dus ook in de winter groen blijven.

  De plant is niet winterhard en dient vorstvrij overwinterd te worden. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude wintermaanden. In de tuin kan de plant alleen overleven in zeer milde klimaten.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en kan goed gedijen in de tuin. Het vereist regelmatig water geven en kan goed groeien in de volle zon. Het heeft weinig speciale zorg nodig om gezond te blijven.

  Pelargoniums hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor een ruime pot of plant ze op voldoende afstand van elkaar in de tuin. Houd rekening met de afmetingen van volwassen planten.

  De Pelargonium (Zonale Grp) heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in de volle zon te plaatsen. In de schaduw zal de plant minder goed gedijen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden kan 1-2 keer per week water geven voldoende zijn. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt.

  Pelargoniums trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege hun aantrekkingskracht op bestuivers. Het is een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

  Pelargoniums trekken bijen en vlinders aan en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Hun bloemen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen, wat gunstig is voor de lokale ecosystemen. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met augustus en bloeit gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) 'Meripino' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, Pelargonium (Zonale Grp) 'Meripino' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig kan zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en luchtfiltersysteem, waardoor ze geluidstrillingen absorberen. Deze eigenschappen kunnen helpen om het omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren. Planten kunnen daarom een positieve bijdrage leveren aan het creëren van een stille en rustige omgeving in de tuin.

 • Om de plant mooi compact en stevig te houden, kun je regelmatig de uitgebloeide bloemen en verlepte bladeren verwijderen. Doe dit met een scherpe snoeischaar om beschadigingen te voorkomen. Snoei indien nodig ook lange scheuten en takken om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven groeien. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten uit de Pelargonium familie gedijen goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd wateroverlast om de gezondheid van de plant te behouden. Voeg eventueel compost of organische mest toe voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Idealiter groeit de plant in goed doorlatende grond.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten goed te beschermen tegen vorst. Je kunt de plant bijvoorbeeld in een pot binnen zetten of bedekken met een dikke laag stro. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen koude wind.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige locatie voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals de Pelargonium 'Meripino' is het aanbevolen om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om de plant niet te beschadigen.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch helpt ook om de wortels te beschermen tegen temperatuurwisselingen en voedingsstoffen vast te houden. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld boomschors, houtsnippers of compost.

  De Tuinplanten houden over het algemeen van neutrale tot lichtzure grond. Voor een optimale groei en bloei is een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 het meest geschikt. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren te inspecteren op spint, bladluizen en witte vlieg. Indien nodig kunnen deze worden behandeld met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Het is ook belangrijk om de plant in optimale gezondheid te houden door regelmatig water te geven en voldoende voeding te geven.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) 'Meripino' is een mooie en decoratieve plant met opvallende roze bloemen. Het blad heeft een groene kleur met een opvallende zilverachtige rand. Deze plant staat graag op een zonnige plek en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water nodig heeft en goed gedijt in goed doorlatende grond. De 'Meripino' is een populaire keuze voor tuinen, borders en bloembakken vanwege de opvallende bloemen en de lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.